Poliisi ja Alibi etsivät tekijöitä: 85-vuotiaalta siepattiin rahakassi

Iäkäs mies nosti Lahden Aleksanterinkatu 5 sijaitsevasta Nordeasta suuren summan rahaa. Eurot oli pakattu kankaiseen kauppakassiin. Kesken kävelyn kaksi keski-ikäistä miestä sieppasi kassin vanhukselta.

Asianomistaja oli pankista poistuttuaan kävellyt Rauhankadun Alex Park -hotellin puoleista jalkakäytävää Vapaudenkadulle. Hänellä oli ollut auto Vapaudenkadulla ilmeisesti toisessa vinoparkissa Rauhankadun risteyksestä torin suuntaan.

Mies oli laittanut rahakassinsa auton takapenkille aikoen lähteä ajamaan. Tällöin hänen luokseen oli tullut kaksi tummaihoista, tummatukkaista lihavahkoa noin 40-50-vuotiasta miestä. He olivat viittiloineet asianomistajaa tulemaan autonsa eteen ikään kuin näyttääkseen hänelle jotakin. Asianomistaja ei ollut kuitenkaan huomannut autonsa edessä mitään erikoista.

Miehet eivät olleet puhuneet sanaakaan, vaan he käyttivät elekieltä. Miehet olivat sitten lähteneet kävelemään Vapaudenkatua Kauppahallin suuntaan.

Asianomistaja oli lähtenyt ajamaan autollaan, mutta vilkaissut pian takapenkille. Silloin hän huomasi rahakassinsa kadonneeksi.

Näitkö sinä tapauksen? Jos tiedät asiasta jotain, ilmoita vihjeesi poliisille numeroon 07187 37543 tai Alibin vihjepuhelimeen 0500 624 741. Alibille ensimmäisenä ilmoitetusta vihjeestä maksetaan palkkio!

 

Teksti:Mika Lahtonen