Poliisi jäljitti 14 vuotta vanhan puhelun – veljeksiä syytetään 16v teinitytön murhasta

Yhdysvaltalainen Amber Woods löydettiin kuolleena Floridan osavaltiossa sijaitsevan tien vierestä helmikuussa vuonna 2006. 16-vuotiasta teinityttöä oli ammuttu teloitustyyliin yhdellä laukauksella selkään. Henkirikos on ollut ratkaisematta kaikki nämä vuodet.

Tämän vuoden joulukuussa rikostutkija kävi tapausta jälleen läpi. Hän pystyi todistamaan nykytekniikan avulla uhrin silloisen poikaystävän puhelimen olleen lähellä ruumin löytymispaikkaa verityön aikoihin.

36-vuotiasta miestä vastaan on nostettu läpimurron jälkeen murhasyyte. Lisäksi henkirikoksesta syytetään hänen neljä vuotta nuorempaa veljeään, joka oli teon aikaan vain 17-vuotias. Niin ikään syytettynä on uhrin poikaystävän vuotta vanhempi velipuoli. Hänen kohdallaan kyse on vapaudenriistosta ja avunannosta.

Tutkinnan perusteella uhrin poikaystävä oli luullut tämän olevan raskaana. Hän oli pelännyt joutuvansa 16-vuotiaan raskaudesta oikeudelliseen vastuuseen, koska hän oli itse täysi-ikäinen. Poikaystävä värväsi poliisin selvityksen mukaan veljensä ja velipuolensa auttamaan henkirikoksen toteuttamisessa. Aikoinaan oikeustieteellisessä ruumiinavauksessa kävi ilmi, ettei uhri ollut raskaana.

Lähde: Daily Mail.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: avunanto, henkirikos, murha, raskaus, teini, vapaudenriisto