Poliisi otti kiinni Oulun tulipaloista ja vahingonteosta epäillyn

Oulun keskustassa syttyi maanantai-iltana 26.2. kaksi erillistä tulipaloa sekä aamuyöllä Toppilan alueella yksi tulipalo. Poliisi on ottanut miehen kiinni epäiltynä teoista. Poliisi pyytää vihjeitä tapaukseen liittyen.

Poliisi epäilee, että sekä Oulun keskustassa, että Toppilassa sytytetyt tulipalot ovat tahallaan sytytettyjä.

Keskustan tulipaloissa oli kaksi erillistä tulipaloa Rantakadulla ja Aleksanterinkadulla. Tämän lisäksi aamuyöllä Toppilan alueella sytytettiin paperinkeräysastia ja rikottiin ikkunoita.

Poliisi tapasi tapauksen selvittämisen yhteydessä mieshenkilön, jonka tuntomerkit sopivat sekä keskustan että Toppilan palojen sytyttäjäksi. Mies on tällä hetkellä pidätettynä ja poliisi jatkaa esitutkintaa kuulusteluilla sekä teknisellä tutkinnalla.

Vahinkojen laajuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Oulun keskustan tekoja tutkitaan tässä vaiheessa kahtena törkeänä tuhotyönä ja Toppilan tapahtumia vahingontekoina.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista ja epäillyn miehen liikkeistä keskustan alueella kello 20:00 – 22:00 välillä ja Toppilan alueella kello 02:00 – 04:00välillä. Epäilty mies on 30-40-vuotias ja hänellä oli päällään vihreä hupullinen toppatakki, jonka hupussa oli karvareunus ja siniset farkut.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Aleksanterinkatu, Oulu, poliisi, Rantakatu, Toppila, törkeä tuhotyö, tulipalo