Poliisi: Oulun ”kirvesmies” kävi koululla ainoastaan juomassa vettä

Nuorehko oululaismies aiheutti eilen kansalaisissa pelkoa ja hätäännystä. Ensimmäisen ilmoituksen poliisi sai puolen päivän aikaan. Miehen kerrottiin heiluneen kirveen kanssa Oulun keskustassa Torikadulla. Epäillyn ilmoitettiin vahingoittaneen autoja. Poliisi kuvailee tekovälinettä ”pienehköksi” kirveeksi.

Tämän jälkeen miehen epäillään yrittäneen anastaa polkupyörää. Kun tämä ei onnistunut, epäilty olisi hypännyt tuntemattoman henkilön auton kyytiin ja vaatinut kyyditsemään häntä. Kuljettaja on kertonut, että mies olisi jossain vaiheessa ryhtynyt esittelemään kirvestään. Tämän seurauksena kuljettaja oli pysäyttänyt auton. Hän kertoi virkavallalle, että epäilty oli hermostunut tästä ja rikkonut auton ikkunan kirveellä.

Seuraavaksi mies olisi lähtenyt Heinäpään suuntaan. Matkalla hän poikkesi poliisin tiedotteen mukaan Nuottasaaren koululla. Tutkinnassa on selvinnyt, että epäilty oli käynyt juomassa koulun ruokalassa vettä. Tämän jälkeen henkilökunta oli ohjannut epäillyn ulos. Poliisi korostaa, ettei miehellä ollut koululla vahingoittamisaikeita. Hän oli käyttäytynyt rauhallisesti ja pitänyt kirveensä piilossa.

Poliisi tavoitti miehen koulun lähistöltä. Kiinniottaminen sujui rauhallisesti. Tapausta tutkitaan laittomana uhkauksena, vahingontekona ja varkauden yrityksenä.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: kirves, koulu, mies, Nuottasaaren, Oulu