Poliisi: Syyttäjä pelkäsi rikollisjengiä – jätti jutun sikseen!

Järjestäytynyt rikollisuus näyttää koventuvan Suomessa ja ottavan otteen myös viranomaisista. Keskusrikospoliisin rikoskomisario Jussi Oksasen mukaan Suomessa on ainakin yksi tapaus, jossa syyttäjä jätti viemättä jengiläisen jutun hovioikeuteen. Tämä saattoi johtua pelosta, jota syyttäjä koki rikollisjengiä kohtaan.

Rikoskomisario Jussi Oksanen paljasti asian tänään keskiviikkona Lahdessa poliisin, finanssialan ja oikeustoimittajien ajankohtaisseminaarissa. Oksanen ei suostunut kertomaan tietämästään oikeusjutusta tämän enempää, ei edes sitä, missä päin maata kyseinen tapaus on sattunut.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoo tuoreimmassa Alibissa, että poliisikin saa vakavasti otettavia uhkauksia rikollisjärjestöiltä.

– Ne liittyvät aika pitkälti huumemaailmaan ja siellä olevaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliisilla on tietyt mekanisminsa, joilla uhkauksiin reagoidaan. Siihen pitää varautua, että vakavat uhkaukset – ja myös väkivalta – lisääntyvät viranomaisia kohtaan, poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo Alibissa.

Suomessa on alle kymmenen merkittävää rikollisjengiä. Mitkä ne ovat, siitä seuraavassa Alibi-lehdessä, jossa erikoisteemana on järjestäytynyt rikollisuus.

 

Teksti:Mika Lahtonen