Poliisi tiedottaa joulurauhan julistuksesta

Suomen Turku julistaa jouluaattona joulurauhan. Tilaisuus on tänä vuonna kaikille avoin, se on vuodenajan seuratuimpia tapahtumia, ja se on joulun suurin yleisötapahtuma Loumais-Suomessa. Paikalle odotetaan säästä riippuen useita tuhansia ihmisiä.

  • Paikalle saapuva ihmismäärä tulee ruuhkauttamaan liikenteen. Liikennevaikutukset saattavat ulottua laajalle alueelle.
  • Pysäköintimahdollisuuksia alueen lähellä on erittäin rajoitetusti. Ajoissa ehdit parhaille paikoille. Tule paikalle mieluiten julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen!
  • Uudenmaankadun, Itäisen Rantakadun ja Tuomiokirkontorin ajoneuvoliikenne tullaan sulkemaan tapahtuman ajaksi fyysisin ajoestein.
  • Kaupunki on pyrkinyt kontaktoimaan alueelle pysäköityjen autojen omistajat. Mikäli heitä ei olla tavoitettu, on autoja saatettu hinata. Jos autosi sattuu olemaan alueella, alkaa nyt olla korkea aika käydä ajamassa se muualle.
  • Tapahtumapaikan ilmatila on suljettu kilometrin säteellä Vanhalta Suurtorilta. Dronen lentäminen on alueella kielletty. Poliisi valvoo kieltoa teknisesti.
  • Muistetaan tilaisuuden hallittu purkaminen. Poliisi ohjaa liikennettä, kunnes jalankulkijat mahtuvat turvallisesti jalankulkuun tarkoitetuille liikenneväylille.

Joulurauhan kaavassa uhkaillaan tavallista ankarammilla rangaistuksilla, mutta yli sataan vuoteen tällä ei ole ollut oikeudellista merkitystä. Tästä huolimatta joulunaikaa on joulurauhan julistuksen jälkeen hyvä viettää rauhassa, muita kunnioittaen ja läheisensä huomioiden.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Joulurauhan julistus, poliisi, Turku