Poliisi tutki jengiläisten hautajaiskahakan: Menee syyttäjälle!

Pohjois-Karjalan poliisi on saanut valmiiksi Joensuussa tammikuussa järjestettyjen hautajaisten kahakan, jossa työssään olleita median edustajia uhkailtiin.

Kysymyksessä oli poikkeusjärjestelyitä poliisiltakin vaatinut hautajaistilaisuus, joka herätti kaupunkilaisissa suurta ihmetystä. Luonnollisesti myös media oli kiinnostunut tapahtumasta. Hautajaisiin osallistui eräiden arvioiden mukaan noin parikymmentä United Brotherhood -rikollisjärjestön edustajaa.

Muun muassa yhden tv-kuvaajan kamera heitettiin lumihankeen ja yksi valokuvaajista joutui luovuttamaan muistikorttinsa. Median edustajia uhkailtiin rankalla väkivallalla.

Teoista epäiltyinä on kaksi noin 30-vuotiasta miestä, joiden epäillään syyllistyneen laittomaan uhkaukseen, kahteen vahingontekoon ja pakottamiseen. Asianomistajina on kaksi median henkilöä. Kyseiset teot ovat asianomistajarikoksia eivätkä asianomistajat ole vaatineet uhkailijoille rangaistuksia. Tästä huolimatta asia saatetaan syyteharkintaan, jossa arvioidaan, vaatiiko erittäin tärkeä yleinen etu syytteen nostamista.

Teksti: Alibi.fi