Poliisi tutkii nokkakolaria tappona!

Simossa sunnuntaina aamupäivällä tapahtunut raju nokkakolari oli poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan tahallinen teko. Kolmen ihmisen kuolemaan johtanutta turmaa tutkitaan muun muassa tappona.

Poliisi sai kello 11 ilmoituksia epäillystä rattijuopon kuljettamasta autosta, joka oli menossa valtatie 4:llä Oulusta Kemiä kohti. Poliisi teki havainnon autosta Simon eteläpuolella ja kääntyi sen perään. Tämän jälkeen epäilty rattijuoppo lähti ohittamaan edellä kulkevaa autoa, vaikka suoralla tiellä oli nähtävissä vastaantulevaa liikennettä. Ohituksesta seurasi nokkakolari.

Turmassa menehtyi sekä epäilty rattijuoppo että vastaantulleen auton kuljettaja. Vastaan tulleessa autossa kuljettaja ja etupenkin matkustaja olivat 1950-luvulla syntyneitä isovanhempia takapenkillä olleelle 11-vuotiaalle pojalle. Isoäiti ja takapenkillä ollut poika kiidätettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Iltapäivällä poliisi kertoi, että myös isoäiti oli menehtynyt. Poliisin mukaan 11-vuotiaalla pojalla ei ole hengenvaaraa.

Turman aiheuttanut kuljettaja on varmistunut 19-vuotiaaksi nuorukaiseksi, joka on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta.

Juttua tutkitaan tapon lisäksi rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Teksti:Mika Lahtonen