Poliisi vetoaa nyt yleisöön vankikarkurin tavoittamiseksi: Tässä hän on!

Eilen aamupäivällä Pyhäselän vankilasta karanneesta kahdesta vangista toinen jatkaa edelleen pakoaan. Poliisi on saanut kansalaisilta joitakin havaintoja karanneesta vangista, mutta häntä ei ole vielä tavoitettu.

Rikosnimikkeenä asiassa on vangin karkaaminen. Poliisi ei pidä vankilasta karannutta henkilöä vaarallisena. Hammaslahden alueelta on poliisille ilmoitettu eilen kahdesta asuttuun taloon kohdistuneesta törkeästä varkaudesta, joiden yhteyttä karkaamistapaukseen selvitetään.

Poliisi ei ota kantaa vankilasta tapahtuneen paon yksityiskohtiin.

Poliisi julkaisee tiedotteen liitteessä kasvokuvan sekä kuvan 31.10. – 1.11. väliseltä yöltä vankilasta karanneesta ja edelleen kateissa olevasta henkilöstä, koska kuvan julkaiseminen on välttämätöntä hänen tavoittamisekseen sekä uusien rikosten estämiseksi. Henkilö on iältään noin 40-vuotias, n. 190 cm pituinen ja vartaloltaan hoikka. Kuvista käy ilmi henkilön todennäköisesti tällä hetkellä käyttämä vaatetus. Kuvat ovat peräisin valvontakameroista Joensuun kaupungin alueelta.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreet havainnot vankikarkurista hätäkeskukseen sekä vanhemmat havainnot vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Pyhäselän vankila, vankikarkuri