Poliisiauto rysäytti katolleen!

Tänään keskiviikkona kello 00.30 aikaan poliisin maija -mallinen auto suistui katolleen Keitelejärven jäällä Pihkurin saaren rannassa Viitasaarella. Poliisipartio oli havainnut epäillyn rattijuopon Viitasaaren keskustassa, joka oli ajanut Keitelejärven jäälle ja poliisi oli lähtenyt seuraamaan sitä.

Jäällä poliisipartio oli yrittänyt pysäyttää auton, mutta hälytyslaitteista ja pysäytysvaloista huolimatta auton kuljettaja ei pysähtynyt.

Pakenevan auton seuraaminen oli jatkunut Viitasaaren keskustasta pohjoiseen Keiteleen jäällä aina Pihkurinsaaren rantaan. Pöllyävän lumen vuoksi näkyvyys oli huono ja poliisiauto törmäsi saaren rantaan osuen myös pakenevaan autoon. Törmäyksen voimasta poliisiauto kääntyi katolleen ja takaa-ajettava auto vaurioitui törmäyksessä.

Pakenevan auton kyydissä oli kaksi matkustajaa, mutta kukaan osallisista ei kuitenkaan loukkaantunut tapauksen yhteydessä. Pakenevan auton kuljettaja puhalsi 1,74 promillea ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Poliisi tutkii onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä.

Teksti:Mika Lahtonen