Body-tagin alkuskriptit
Kuvassa vasemmalta keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kari Rantala ja apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen.

Poliisien murhan yritykset: Keskusrikospoliisi vaikenee lähes kaikesta

Keskusrikospoliisi on jatkanut esitutkintaa liittyen Porvoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtuneeseen ammuskeluun. Kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia kohti ammuttiin ja he saivat sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Ampuminen tapahtui pienteollisuusalueella Porvoossa Koneistajantiellä kello 00.30 aikaan. Partio oli saanut tavanomaisen hälytystehtävän hätäkeskuksen kautta kello 0.22. Kun poliisit pääsivät paikalle, heitä ammuttiin välittömästi.

Poliisi epäilee murhan yrityksistä ainakin kahta miestä.

– Olemme päässeet kuulemaan loukkaantuneita poliiseja ja tapahtumien kulku on pääpiirteissään poliisin tiedossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho.

Poliisi etsii useita rikoksesta epäiltyjä aktiivisesti, mutta heidän olinpaikkansa ei ole poliisin tiedossa.

Keskusrikospoliisi järjesti sunnuntaina kello 17 tiedotustilaisuuden Vantaalla. Tässä vaiheessa poliisi kuitenkin vaikenee epäiltyjen tuntomerkeistä ja myös teonkuvauksesta.

– Tällä hetkellä on käynnissä iso tutkinta, jossa poliisi saa koko ajan uutta tietoa. Tätä palapeliä nyt kootaan yhteen. Toistaiseksi on asioita, jotka kuuluu olla vain epäiltyjen ja poliisin tiedossa. Tutkinnallisista syistä joudun näistä vaikenemaan, tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista perustelee niukkaa tiedotuslinjaa.

Poliisilla on edelleen iso operaatio epäiltyjen kiinnisaamiseksi. Autoja pysäytetään ja niiden tiloja tarkistetaan.

– Itä-Uudenmaan poliisilaitos on kohottanut valmiustilaansa alueella muun muassa tarkistamalla resursointia ja kalustoa sekä käymällä läpi toimintaohjeita, sanoo apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Alibi seuraa tilanteen kehittymistä koko ajan. Aiheesta lisää ensi perjantaina ilmestyvässä printtilehdessä, johon toimituksemme työryhmä kokoaa kaiken saatavilla olevan tiedon. Luonnollisesti jatkamme uutisointia myös täällä verkossa.

Teksti: Mika Lahtonen
Kuvat:Mika Lahtonen