Poliisilla poikkeuksellisen jäykkä asekeikka!

Poliisipartio osui juhannusaattoiltana Jyväskylän keskustassa sattumalta paikalle, kun Kauppalaispihalla oli 4-5 henkilön kesken äänekästä riitelyä. Partion ryhtyessä selvittämään tilannetta yhdellä seurueeseen kuuluvalla henkilöllä havaittiin kädessä ase. Mieshenkilö osoitteli aseella eteenpäin ja käveli sen kanssa ympäriinsä.

Poliisi varautui ampuma-aseen käyttöön ja käskytti miestä pudottamaan aseen kädestään. Mies ei reagoinut käskytykseen, joten hänen kiinniottamisekseen käytettiin etälamautinta. Mies otettiin kiinni ja käsiase saatiin poliisin haltuun.

Paikalle saapui useita poliisipartioita, jotka ryhtyivät selvittämään seurueen muiden hankilöiden asioita. Näiden hallusta löytyi vielä kaksi käsiasetta lisää. Lisäksi poliisi takavarikoi useita teräaseita.

Paikalta otettiin kiinni yhteensä kahdeksan henkilöä, joiden kuulustelut aloitettiin juhannuspäivän aamuna. Kiinniotettujen joukossa on niin miehiä kuin naisiakin. Kaikki asuvat muualla kuin Jyväskylässä.

Tapahtumasarjaa tutkitaan useilla eri rikosnimikkeillä, kuten ampuma-aserikos, kaksi laitonta uhkausta ja kaksi toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoa.

Paikalla ei ammuttu poliisin tietojen mukaan yhtään laukausta. Paikalla olleille sivullisille ei tapahtuman yhteydessä aiheutunut konkreettista vaaraa.

Teksti: mikalahtonen