Body-tagin alkuskriptit

Poliisin Madonna-ryhmä: Konserttia odotettu rauhallisesti

Madonnan kohta alkava konsertti ei ole aiheuttanut juuri lainkaan häiriöitä sen enempää konserttipaikalla kuin sen ulkopuolellakaan. Myös liikenne on sujunut hyvin. Madonnan konserttia tulee seuraamaan noin 85 000 henkilöä.

Loistohotelli Kämpin edusta täyttyi ihmisistä jo kahden aikaan iltapäivällä, jolloin siellä oli jopa 300 henkilöä. Katsojien määrä lisääntyi puoli neljän aikaan, jolloin alueella oli jo lähes tuhat ihmistä odottamassa Madonnan lähtöä konserttipaikalle.

Konserttialueen porteille syntyi hieman ruuhkaa ennen porttien avaamista noin kello 18. Porttien avauduttua sisäänpääsy on sujunut rauhallisesti ja ilman pitkiä jonotusaikoja.

Poliisi oli varautunut sulkemaan katuja ja rajoittamaan liikennettä ennakoitujen ruuhkahuippujen ajaksi Hietalahdenrannassa, Mechelininkadulla ja Itämerenkadulla Ruoholahden, Lapinlahden ja Hietalahden alueella. Minkäänlaisia liikenneruuhkia ei ole syntynyt. Autot on jätetty kotiin.

Konserttipaikkaa ympäröivä vesialue suljettiin kello 18. Suljetulla vesialueella on kiellettyä kaikki huviveneliikenne ja siihen rinnastettava vesiliikenne muutamin poikkeuksin. Vesialueen sulkemisesta ei ole aiheutunut ongelmia. Vesialue avataan liikenteelle kello 24.

Lentokieltoalue otettiin valvontaan kello 19 alkaen. Ilmatilaa valvotaan tilapäisellä lentorajoitusalueella, jonka Ilmailulaitos on määrittänyt Jätkäsaaren alueelle konsertin ajaksi.

Konsertti päättyy puolen yön aikaan. Purkuvaiheessa Itämerenkadun, Laivapojankadun ja Selkämerenkadun liikenne suljetaan kokonaan. Ruoholahden asukasliikenne ohjataan Itämerenkadun ja Selkämerenkadun kautta kiinteistöille. Länsisatamaan johtava tavara- ja matkustajaliikenne pyritään sallimaan normaalina.

Lauttasaaresta ja Espoon suunnasta ydinkeskustaan ja sieltä takaisin pyrkivien autoilijoiden tulee käyttää kaupungin läntisiä reunareittejä (Lehtisaari – Kuusisaari).

Teksti:Mika Lahtonen