Poliisin naamioituminen toimittajaksi selvitetään

Lääninpoliisijohtaja Pentti Saira vaatii Rovaniemen poliisilta selvitystä tilanteesta, jossa poliisi naamioitui toimittajaksi.

Vaati mediaa paikalle

Tapaus liittyy tiistaiaamuna Rovaniemen käräjäoikeuden edustalla sattuneeseen polttoitsemurhalla uhkaamiseen. Karkotuspäätöksen saanut mies oli valellut vaatteensa bensiinillä ja uhkasi sytyttää itsensä tuleen. Hän muun muassa vaati mediaa tapahtumapaikalle. Toimittajaksi naamioitunut siviilipukuinen poliisi pääsi miehen lähelle ja onnistui taltuttamaan uhkaajan estäen näin itsemurhan. Bensiinin sytyttäminen olisi aiheuttanut vaaran myös ympäristölle.

Toimittajat tuomitsevat

Toimittajat ovat olleet tuohtuneita poliisin menettelystä. Journalistien ammattikunta on yksituumaisesti tuominnut poliisin toiminnan ja vaatii asiasta virallista selvitystä. Nyt Lapin lääninpoliisijohtaja Pentti Saira haluaa Rovaniemen poliisilaitokselta yksityiskohtaisen selonteon, miksi poikkeukselliseen naamioitumiseen päädyttiin. Toimittajat katsovat poliisin menettelyn murentavan toimittajien uskottavuutta riippumattomina tiedonvälittäjinä. 

 

Teksti: Alibi.fi