Poliisiratsukot mellakkakoulutukseen

Helsingin poliisilaitoksen ratsastava poliisi osallistuu keskiviikkona 28.5. alkaneeseen kriisinhallintaharjoitukseen Säkylässä. 

Porin Prikaatin järjestämä harjoitus toteutetaan Säkylän kirkonkylässä ja Huovinrinteen varuskunta-alueella. Helsingin ratsastavasta poliisista harjoituksessa on mukana yhdeksän hevosta, jotka matkasivat Säkylään orimattilalaisen hevoskuljettajan kuljetusautolla. Hevoset majoitetaan varuskunta-alueen läheisyydessä sijaitsevan Suomen eläinterveydenhuolto-opiston tiloihin.

Harjoitusten aikana hevoset totutetaan liikehtiviin ja meluisiin yleisöjoukkoihin, joiden toiminta saattaa muuttua väkivaltaiseksi. Ratsukoiden tehtävänä on estää, ohjata ja jakaa joukkojen liikkumista. Helsingin ratsastavan poliisin lisäksi harjoitukseen osallistuu Turun poliisilaitoksen ratsupoliisijaos.

Vanhin yksikkö

Ratsastava poliisi on Helsingin poliisilaitoksen vanhin toiminnassa oleva yksikkö, joka on perustettu jo 1882. Ratsastavalla poliisilla on Helsingissä tällä hetkellä kymmenen hevosta. Yksikkö kuuluu Helsingin poliisilaitoksen Pasilan poliisipiiriin ja sen toimitilat sijaitsevat Ruskeasuolla. Ratsupoliisit suorittavat ratsain valvontaa koko Helsingin alueella.

Hän on Gipsy. Kovin innostunut näyttää komennuksesta olevan  18-vuotias  belgialainen puoliveriruuna.

 

Teksti:Pentti Eerikäinen