Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen: Poliisin tilanne Lapissa paranee

Eilen lauantaina vietettiin pitkin Suomea Poliisin päivää. Lapissa on vietetty tänä vuonna kokonaista Poliisin viikkoa, joka huipentui eilen Rovaniemellä, jossa tapahtumassa vieraili myös poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Poliisi vietti tänä vuonna Poliisin päivää erityisen hyvällä mielellä, sillä uuden hallitusohjelman myötä poliisilla on aiempaa paremmat mahdollisuudet turvata poliisin läsnäolo koko maassa, kertoi poliisiylijohtaja  Kolehmainen.

– Poliisien määrää lisätään. Se tarkoittaa, että poliisien määrää lisätään myös Lapissa.

Kolehmaisen mukaan hallitusohjelma mahdollistaa poliisin toiminnan suunnittelun pidemmäksi aikaa eteenpäin.

– Sen varaan yhteistä turvallisuuttamme voidaan rakentaa luottavaisin mielin, iloitsi Kolehmainen.

Poliisi voi iloita myös kansalaisten kokemasta luottamuksesta – tuoreen poliisibarometrin mukaan 91% vastaajista luottaa poliisin joko paljon tai erittäin paljon.

– Se on erinomainen tulos, josta voi nöyrin mielin kiittää. Luottamuksen rakennus ja ylläpito on poliisin tärkein strateginen tavoite – sen eteen teemme töitä joka päivä, summasi Kolehmainen.

Huolestuttavaa kehitystä poliisiylijohtaja sen sijaan näkee nuorten tilanteessa; hän kertoi puheessaan, että nuorten tekemäksi epäillyt ryöstöt ovat lisääntyneet alkuvuodesta yli 40 prosentilla ja nuorten tekemäksi epäillyt kaikki väkivaltarikokset noin 30 prosentilla viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

– Nuoruuteen kuuluu rajojen koettelu, mutta kenenkään nuoruuteen ei tulisi kuulua rikosten teko tai niiden uhriksi joutumisen pelko, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoi.

 

Teksti:Mika Lahtonen
Avainsanat: Lappi, Poliisin päivä, poliisiylijohtaja, Seppo Kolehmainen