Porin lähes 14 vuoden takaista katoamistapausta tutkitaan henkirikoksena

Lounais-Suomen poliisi on aloittanut Porissa vuonna 2010 kadonneen Johanna Hautamäen katoamistapauksesta henkirikostutkinnan. Asiaa tutkitaan tappona.

– Hautamäen katoamisen tutkinnassa tuli viitteitä siitä, että Hautamäki ei ole kadonnut omasta tahdostaan vaan joutui henkirikoksen uhriksi katoamispäivänään, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juho Rinne Lounais-Suomen poliisista.

Erittäin painavista tutkinnallisista syistä poliisi ei avaa tarkempia yksityiskohtia siitä, mitkä seikat johtivat henkirikostutkinnan aloittamiseen.

Neljä henkilöä pidätettynä

Poliisi on ottanut kiinni rikoksesta epäiltynä neljä henkilöä, joiden osuutta henkirikokseen selvitetään. Henkilöt ovat tällä hetkellä pidätettyinä.

– Turvatakseen esitutkinnan suorittamisen poliisi ei kerro epäiltyjen henkilöiden ikää, sukupuolta, asuinkuntaa tai suhdetta Hautamäkeen. Poliisi tiedottaa asiasta lisää, kun se on tutkinnallisesti mahdollista, Rinne toteaa.

Poliisilla ei ole tiedossa, missä epäillyn henkirikoksen uhriksi päätyneen Hautamäen ruumis on.

Poliisi pyytää edelleen yhteydenottoja kaikilta niiltä henkilöiltä, joilla saattaa olla mahdollisia havaintoja Hautamäestä tai tietoja tutkittavasta tapauksesta.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot tai tiedot Hautamäestä joko sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai WhatsApp-viestillä numeroon 050 411 7655.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: henkirikos, Juho Rinne, katoaminen, poliisi, Pori