Porin uudenvuodenyön tappo ei etene syyttäjälle

Lounais-Suomen poliisi jatkaa Porissa uudenvuodenyönä tapahtunutta epäiltyä henkirikosta rikosnimikkeellä tappo. Tutkinnassa on edistytty niin taktisen kuin teknisen tutkinnan osalta.

Käytettävissä olevan esitutkintamateriaalin perusteella poliisi jatkaa epäillyn surman tutkintaa tästä eteenpäin rikosnimikkeellä tappo.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että tekoon ei alkuperäisestä epäilystä poiketen epäillä liittyvän vakaata harkintaa eikä raakuutta ja julmuutta. Poliisi ei ole myöskään löytänyt viitteitä siitä, että teko olisi ollut kokonaisuudessaan törkeä, jota murha rikosoikeudellisesti arvioiden edellyttää, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Alitalo.

Kyseessä on uudenvuodenyönä Porin Pormestarinluodossa sijainneessa yksityisasunnossa tapahtunut perheensisäinen väkivallanteko, jossa 49-vuotiaan miehen epäillään surmanneen 38-vuotiaan vaimonsa.

Rikoksesta epäilty mies hukuttautui surmateon jälkeen Kokemäenjokeen, mistä hänet löydettiin menehtyneenä tiistaina 3. tammikuuta.

Surmateon taustalla on todennäköisesti ollut puolisoiden välinne riitatilanne, joka johtui parisuhteen ongelmista.

Lounais-Suomen poliisi jatkaa rikosasian esitutkintaa, mutta esitutkinnan valmistuttua asia ei tule etenemään syyttäjälle syyteharkintaan. Koska epäilty on kuollut, asiassa ei voida nostaa syytettä ketään vastaan.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: henkirikos, Pori, uudenvuodenyö