Rauman laukauksille löytyi selitys: Yksi mies löytyi ammuttuna!

Lounais-Suomen poliisi tutkii keskiviikkona Rauman Merirauman alueella yksityisasunnossa tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Henkirikostutkinta liittyy keskiviikkona alueella olleeseen poliisioperaatioon.

Poliisi sai keskiviikkona puolenpäivän jälkeen useita ilmoituksia laukauksista Rauman Merirauman alueella.

Paikalle hälytettiin useita poliisipartioita, ja poliisi tavoittikin nopeasti alueelta kolmekymppisen miehen, joka otettiin kiinni.

Myöhemmin poliisi löysi alueella sijaitsevasta yksityisasunnosta vainajan, minkä johdosta poliisilla on syytä epäillä kiinniotettua henkilöä henkirikoksesta. Poliisi tutkii asiaa tappona. Epäillyn henkirikoksen uhri on noin 50-vuotias mies.

Lisäksi poliisi löysi ja takavarikoi vainajan asunnon läheisyydestä ampuma-aseen, jota epäillään henkirikoksen tekovälineeksi. Tapon lisäksi kiinniotettua miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Ei viitteitä muista epäillyistä

Iltapäivän poliisioperaation aikana Lounais-Suomen poliisi pyysi ihmisiä välttämään alueella liikkumista. Poliisin saamien ilmoitusten perusteella pidettiin mahdollisena, että alueella olisi ollut myös toinen aseistautunut henkilö.

Etsintöjen jälkeen alueelta ei kuitenkaan tavoitettu muita epäiltyjä, ja poliisin mukaan alueella oli jälleen turvallista liikkua.

− Poliisin tiedon mukaan epäiltyjä tekijöitä on tämänhetkisen tiedon mukaan yksi. Häntä on jo kuulusteltu, mutta poliisi ei esitutkinnan tässä vaiheessa kommentoi esimerkiksi teon mahdollista motiivia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Lindholm.

Lindholmin mukaan poliisi on kuulustellut myös muita tapaukseen liittyviä henkilöitä, ja kuulustelut jatkuvat tänään.

− Esitutkinnan perusteella uhri ja epäilty tunsivat toisensa, mutta heidän yhteyttään selvitetään edelleen, Lindholm sanoo.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: ase, Kimmo Lindholm, Laukauksia, Merirauma, poliisi, Rauma, tappo