Revolveri olikin starttipistooli

Hätäkeskus sai lauantai-iltana noin kello 22 aikaan ilmoituksen, että Leppävirralla Sorsakosken kylän taajamassa joku ammuskelee uimarannalla käsiaseella.

Paikalle ajoi Varkauden ja Kuopion poliisipartioita. Uimaranta saatiin eristettyä. Kaikki alueelta pois pyrkineet tarkastettiin ja puhutettiin. Jo aikaisessa vaiheessa ilmeni, että kyseessä on todennäköisesti pelkillä nalleilla toimiva startti-pistooli.

Poliisi varautui pahimpaan

Poliisin eristysrenkaan luokse käveli noin puoli yhdentoista aikaan ryhmä nuoria miehiä, jotka kertoivat ampuneensa rannassa startti-pistoolilla. Alueen ja miesten tarkastuksen jälkeen
revolverimallinen, erehdyttävästi oikeaa asetta muistuttava starttipistooli ja siihen sopivia nalleja löytyivät omistajan poliisille kertomasta paikasta. Tapahtunut käsitellään starttipistoolin omistajan osalta järjestysrikkomuksena, josta rangaistuksena on sakkoa.

Tapahtumat sujuivat rauhallisesti hyvässä yhteistyössä, vaikka poliisi olikin koko ajan varautunut tarvittaessa käyttämään myös ankarampia voimakeinoja.

Teksti: Alibi.fi