Salon epäilty murha: poliisilla on käsitys teon taustoista ja tapahtumien kulusta – 8 epäiltyä!

Lounais-Suomen poliisi on edistynyt Salossa viikko sitten tapahtuneen epäillyn murhan esitutkinnassa. Kaikkia kahdeksaa epäiltyä on kuultu, ja poliisilla on käsitys henkirikoksen syystä, tapahtumien kulusta ja epäiltyjen osallisuudesta.

Poliisi on viimeisen viikon aikana päässyt kuulustelemaan kaikkia kahdeksaa Salossa tapahtuneesta henkirikoksesta epäiltyä tekijää.

– Kuulusteluissa epäillyt ovat kertoneet tapahtumista, osa seikkaperäisemmin kuin toiset, kuvailee tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Epäilty murha tapahtui viime viikon torstaina Salon Kiikalassa sijaitsevassa yksityisasunnossa, missä kuoli 41-vuotias mies. Teosta epäiltynä poliisi otti loppuviikon aikana kiinni yhteensä kahdeksan henkilöä.

Näkyvin kiinniotto tapahtui viime perjantaina Salon Suomusjärvellä, missä operaatioon osallistui useita Lounais-Suomen poliisin partioita. Tapaukseen liittyvistä kiinniotoista ei ole ollut vaaraa sivullisille.

Poliisin esityksestä Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut kaikki kahdeksan kiinniotettua henkilöä todennäköisin syin epäiltyinä murhasta. Epäillyt ovat 18–40-vuotiaita miehiä ja naisia.

Väkivallanteossa käytettiin useita välineitä

Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella epäillyistä neljä on ollut tapahtumapaikalla ja osallistunut henkirikoksen tekemiseen.

– He kohdistivat uhriin fyysistä väkivaltaa, jonka seurauksena tämä menehtyi. Väkivallan tekemiseen käytettiin erilaisia välineitä, joista yksi on ampuma-ase, Kuure kertoo.

Kuuren mukaan muiden epäiltyjen epäillään osallistuneet tekoon suunnittelemalla ja muuten osaltaan olleen mahdollistamassa surmatekoa tai sen jälkeisiä toimia.

Poliisi tutkii myös huumausainerikosta

Kuulustelujen lisäksi poliisi on tehnyt laajasti myös muita erilaisia tutkintatoimenpiteitä, kuten etsintöjä ja teknistä tutkintaa.

Esitutkintatoimien perusteella poliisilla on käsitys henkirikoksen syystä.

– Siihen liittyy mahdollinen anastusteko, mutta esitutkinnan tässä vaiheessa en voi kertoa asiasta yksityiskohtaisemmin, Kuure sanoo.

Myös huumausaineet liittyvät osaltaan Salon tapahtumiin. Tutkinnassa on takavarikoitu jonkin verran huumausaineita, ja kyseisten takavarikointien osalta asiaa tutkitaan epäiltynä huumausainerikoksena.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: murha, poliisi, Salo, Tuomas Kuure, vangitseminen