Sarjakuristajaa vaaditaan vangittavaksi: Suunnitteli vakavaa rikosta?

Sarjakuristajana tunnettu Michael Maria Penttilä (entinen Pentholm) on jälleen epäiltynä vakavasta rikoksesta. Alibin saamien tietojen mukaan poliisi otti reilun viisikymppisen miehen kiinni alkuviikosta Helsingin Myllypurossa. Helsingin käräjäoikeus vahvistaa, että poliisi on jättänyt oikeudelle vangitsemisvaatimuksen, jossa rikosnimikkeenä on törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu. Käräjäoikeus käsittelee Penttilän mahdollista vangitsemista tänään iltapäivällä.

Alibin lähteen mukaan Penttilä olisi yrittänyt tunkeutua erään naisen asuntoon siinä kuitenkaan onnistumatta. Penttilä jäi kiinni, kun paikalle soitettiin poliisit.

Michael Penttilää on kutsuttu sarjakuristajaksi, sillä hänen tekotapansa on aina noudattanut samaa kaavaa; mies pyrkii naisten kanssa kontaktiin tavalla tai toisella, laittaa hanskat käteen ja sitten ryhtyy kuristamaan uhriaan. Muutama vuosi sitten Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin useita tämänkaltaisia tekoja. Penttilä oli houkutellut naisia luokseen milloin milläkin verukkeella.

Penttilä on istunut vankiloissa yhteensä parikymmentä vuotta. Hänet on tuomittu kolmesta henkirikoksesta ja lukuisista tapon yrityksistä. Mies surmasi vuonna 1985 kuristamalla äitinsä ja vuotta myöhemmin 12-vuotiaan tytön. Päästyään ehdonalaiseen vapauteen hän kuristi puolitutun 42-vuotiaan naisen mummonsa luona. Viimeksi hän vapautui vankilasta joulun alla.

Sarjakuristaja on käyttänyt useita nimiä. Ensin hän oli Jukka Torsten Lindholm, seuraavaksi Michael Maria Pentholm ja nyt Michael Maria Penttilä.

Mies on määritelty erittäin vaaralliseksi toisen hengelle ja terveydelle.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Helsingin käräjäoikeus, Michael Pentholm, Michael Penttilä, sarjakuristaja, vangitseminen