Sisäministeriön kansliapäällikkö Viljasta ajetaan ulos

Poliisihallinnon korkeimmilla paikoilla tuulee. Alibin saamien tietojen mukaan sisäasiainministeriön ylimmät virkamiehet toivovat kansliapäällikökseen EU:n rajaturvallisuusviraston johtajaa Ilkka Laitista.

Poliisiylijohtajan tyly kohtelu

Sisäasiainministeriön nykyinen kansliapäällikkö Ritva Viljanen on Alibin lähteen mukaan aiheuttanut vahvaa kritiikkiä johtamistavoista. Viljanen on saanut kuulla arvostelua erityisesti sairaseläkkeelle jäävän poliisiylijohtaja Markku Salmisen kohtelusta. Lisäksi monet poliisimiehet ovat arvostelleet Viljasta Helsingin huumepoliisiin liittyvästä kohusta sekä siihen liittyvistä ilmiannoista.

Presidentti vastaan hallitus

Suomessa on meneillään harvinainen kiista poliisihallinnon johtotason virkanimityksestä. Valtioneuvosto on yksimielisesti Ilkka Laitisen kannalla, kun taas presidentti Tarja Halonen kannattaa sdp-taustaista Ritva Viljasta.

Asia on presidentin esittelyssä Naantalin Kultarannassa perjantaina. Mikäli presidentti Halonen on edelleen eri mieltä hallituksen kanssa, asia palautuu seuraavaan valtioneuvoston istuntoon. Kun presidentin toinen esittely koittaa, silloin hän voi nimetä virkaan kenet tahansa, joka täyttää pätevyysvaatimukset.

Halonen ei nimittänyt Laitista

Presidentti Tarja Halonen hylkäsi tänään valtioneuvoston esityksen  sisäasiainministeriön kansliapäällikön virkaan valittavasta henkilöstä. Virkaan esitettiin Ilkka Laitista, mutta presidentti lähetti asian uuteen valmisteluun. Ratkaisu presidentin ja valtioneuvoston harvinaiseen nimityskiistaan saataneen ensi viikolla. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Ritva Viljanen jatkaa kansliapäällikkönä. 

 

Teksti: Alibi.fi