Syyttäjä väittää poliisien uhkailleen häntä

Esitutkintaa johtava syyttäjä Marianne Semi väittää poliisien uhkailleen häntä

Tutkinta kohdistuu poliiseihin

Syyttäjä Marianne Semi on ollut määrättynä tutkinnanjohtajana poliiseihin kohdistuneessa tutkinnassa, jossa useampia huumepoliiseina työskenteleviä poliiseja on epäilty virkarikoksista. Poliisit ovat kiistäneet syytteet ja tehneet muun muassa kentelun syyttäjä Semistä. Valtakunnansyyttäjän viraston taholta kirjelmöinti ei johtanut toimiin.

Vakavammat epäilyt

Muutama päivä sitten tuli julkisuuteen tieto, jonka mukaan eräitä Vantaan poliisin ja keskusrikospoliisin poliiseja epäillään yllytyksestä törkeään huumausainerikokseen. Epäily on vakava ja koskee pääosin samoja poliiseja kuin aikaisemmin tutkitussa virkarikosasiassa. Poliisien väitetään menneen liian pitkälle valeostoissa ja niin sanottujen vasikoiden käytössä. Tiettävästi epäiltyjä on yksitoista.

Uhkailua?

Syyttäjä Semin mukaan hänen on kohdistunut uhkailuja poliisin taholta. Julkisuuteen antamiensa tietojen mukaan syyttäjä sanoo tunteneensa jopa pelkoa. Hän kommentoi asiaa TV2:n Silminnäkijä-ohjelmassa torstaina.  

Sisäiset kärhämät taustalla

Alibin saamien tietojen mukaan koko poliisien syyttelyjupakassa on taustalla pääkaupunkiseudun poliisiyksikköjen sisäiset ristiriidat. Monessa isossa huumejutussa tutkinta on mennyt päällekkäin ja yhteistyö ei ole luistanut. Suurten huumejuttujen selvittämiset ovat aiheuttaneet kateutta toisissa yksiköissä. Myös ministeriö on ollut osin eri linjoilla, kun kokeneet huumetutkijat kentällä.  

Teksti: Alibi.fi