Tampereen oikeustalon pommiuhka luultua vakavampi: Paikalla Karhu, katoilla aseistautuneet poliisit, apua ulkomailta

Alibin viranomaislähteeltä saaman tiedon mukaan Tampereen oikeustalolla edelleen käynnissä oleva poliisioperaatio liittyy huomattavasti vakavampaan asiaan kuin mitä poliisi on julkisuuteen tiedottanut. Kyse on pommiuhasta, joka on lähetetty useiden eri tahojen kautta ja osoitettu Pirkanmaan käräjäoikeudelle.

Toistaiseksi tuntematon henkilö on lähettänyt pommiuhkaukseen liittyvän viestin muun muassa poliisille, käräjäoikeudelle ja sanomalehdille. Viesti on lähetetty sähköpostitse viime viikon puolella.

Pirkanmaan poliisi on tiedottanut, että ”konkreettista uhkatilannetta ei ole päällä”. Alibin tavoittaman viranomaislähteen mukaan asioita tietoisesti kaunistellaan.

– Kyllä oikeustalolla todellisuudessa on täysi tilanne päällä. Ilmastointikanavat käydään läpi, pommikoira tutkii talon joka kerroksen, katoilla on aseistautuneita poliiseja, Helsingistä on kuskattu pari bussilastillista erikoiskoulutettuja poliiseja ja joka ikinen käräjätuomarikin tarkistetaan taloon tullessa, viranomaislähde kertoo.

Alibin haastattelema lähde mainitsee, että tilanne otetaan poikkeuksellisella tavalla tosissaan. Lähteemme mukaan poliisi on turvautunut operaatiossa jopa ulkomaisiin poliisiviranomaisiin.

Tilanteen on tehnyt erityisen haasteelliseksi se, että pommiuhkauksen lähettäjä on kyennyt tekemään jälkensä näkymättömiksi. Hänen käyttämästään tietokoneesta ei ole saatu minkäänlaisia ip-osoitteita. Poliisi on tällä hetkellä suorastaan neuvoton.

Tampereen oikeustalolla on uhkauksista huolimatta ollut rauhallista.

– Huomenna tiistaina uhkatasoa todennäköisesti hieman kevennetään, viranomaislähde kertoo Alibille.

Alibin toimittaja vieraili maanantaina oikeustalolla. Rakennus oli eristetty järein poliisimiehityksin. Paikalla oli virka-asuisten lisäksi poliiseja myös siviilivaatteissa.

Valokuvaajan nostaessa kameraa taktisin liivein varustautunut poliisimies lähti kävelemään karkuun. Hän suostui palaamaan takaisin ja totesi turhautuneen oloisena purkkaa jauhaen: ”Minä teen täällä vain työtäni!”

Poliisin erikoiskoulutuksen saaneet miehet eivät tunnetusti kaipaa julkisuutta.

Teksti:Mika Lahtonen