Tampereen poliisi ja palomiehet arvostelevat vappujuhlijoita: Törkeää!

Vappu on jäänyt vaivaamaan Pirkanmaan poliisin ja aluepelastuslaitoksen mieltä. Poliisi laittoi hetki sitten tiedotteen, jossa se arvostelee kovin sanoin niitä juhlijoita, jotka ryhtyivät vastarintaan poliiseja ja palomiehiä kohtaan.

Näsinpuistossa ollut vappujuhlinta johti lopulta tilanteeseen, jossa pelastuslaitoksen omaisuutta vahingoitettiin ja palomiesten työtä häirittiin heidän tullessaan sammuttamaan paikalle sytytettyä nuotiota.

Yleiselle paikalle sytytetyn, korkeilla liekeillä roihuavan kokon läheisyyteen oli kokoontunut arviolta nelisensataa nuorta aikuista, joista suuri osa oli alkoholin vaikutuksen alaisena.

– Tällaisessa tilanteessa on selvää, että viranomaisten on puututtava tapahtumien kulkuun kaikkien paikalla olevien turvallisuuden varmistamiseksi. Paikalle kokoontuneesta väkijoukosta heiteltiin tavaraa, muun muassa pulloja, niin poliisien kuin palomiestenkin päälle heidän suorittaessaan virkatehtäviään. Palomiehiin käytiin myös käsiksi, ja heidän varusteitaan rikottiin.

– Sekä poliisi että aluepelastuslaitos pitävät kyseisenlaista toimintaa erittäin paheksuttavana. Kummankin ammattikunnan edustajat tulivat tällekin tehtävälle nimen omaan varmistamaan paikallaolijoiden turvallisuutta. Poliisi ja aluepelastuslaitos toivovat, että tapaus oli ainoa laatuaan, eikä tällaisia ylilyöntejä tapahtuisi enää tulevaisuudessa, poliisi tiedottaa.

Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kahdeksan henkilöä. Muutamille henkilöille kirjoitettiin sakkoja varomattomasta käsittelystä ja niskoittelusta.

Teksti:Mika Lahtonen