Tänään alkaa massiivisen Vastaamo-jutun pääkäsittely

Vastaamo-kokonaisuuden rikosasian pääkäsittely alkaa tänään maanantaina kello 9 Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoon Otaniemessä.

Asianomistajien suuren määrän vuoksi ja heidän henkilöllisyytensä suojaamiseksi asianomistajille on varattu tilaisuus seurata oikeudenkäyntiä videoyhteydellä käräjäoikeuden ulkopuolelta varatuista tiloista. Eräiden tietolähteiden mukaan käräjäoikeus olisi varannut asianomistajille muun muassa elokuvateatterin oikeudenkäynnin seuraamista varten. Näissä tiloissa on paikalla myös rikosuhripäivystyksen edustus. Tilojen sijainti on pyritty pitämään ulkopuolisilta salassa.

Asianomistajia kokonaisuudessa on kaikkiaan yli 21.000. Heistä noin 500 on ennakkoon ilmoittanut haluavansa osallistua oikeudenkäyntiin. Ennakkoilmoittautumisten perusteella käräjäoikeus on varannut tilat kaikkiaan 600 asianomistajalle ja heidän mahdollisille oikeudenkäyntiavustajilleen.

Käräjäoikeus on varannut käsittelypäiviä ensi vuoden helmikuun loppuun asti.

Vangittuna olevalle Aleksanteri Kivimäelle vaaditaan tietomurtoihin liittyvistä yli 30 000 rikoksesta vähintään seitsemän vuotta vankeutta.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Aleksanteri Kivimäki, Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus, oikeudenkäynti, tietomurto, Vastaamo