Tappelun uhri tappoi pahoinpitelijänsä – 11 vuotta vankeutta!

Kemi-Tornion käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1962 syntyneen Juha-Pekka Kamsulan Kemissä 29.9.2014 tehdystä taposta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta 11 vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen. Toisen vastaajan, vuonna 1983 syntyneen Jukka Oskari Mansikkamaan todettiin syyllistyneen avunantoon tappoon ja törkeään kotirauhan rikkomiseen. Hänet jätettiin syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta.

Syyttäjä ja uhrin leski vaativat molemmille vastaajille rangaistusta vakaasta harkinnasta tehdystä murhasta. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin esitetyn todistelun perusteella asiassa jääneen näyttämättä, että vastaajat olisivat jo ennen asuntoon tunkeutumistaan suunnitelleet vuonna 1981 syntyneen uhrin tappamista.

Käräjäoikeus katsoi sen sijaan, että vastaajien tarkoituksena oli asuntoon tunkeutuessaan pahoinpidellä uhria kostoksi. Koston syynä oli uhrin muutamaa päivää aiemmin Kamsulaan kohdistunut pahoinpitely.

– Nyt kävi silleen, että Jone teki sen viimisen kerran. Mä hoijan tän homman, Kamsula totesi poliisille kun tämä oli pahoinpitelyn jälkeen sairaalassa.

Tämän jälkeen uhri puukotettiin kuoliaaksi kotiinsa.

Kemissä tapahtuneesta henkirikoksesta lisää Alibin printtilehdessä.

Teksti:Mika Lahtonen