Taskuvarkaudet räjähtivät käsiin!

Poliisi varoittaa jälleen taskuvarkaista, eikä syyttä, sillä tämä rikollisuuden muoto on kesäaikana lisääntynyt huomattavalla vauhdilla. Lompakko- ja kännykkävarkaat ovat aktivoituneet varsinkin nyt kesäaikaan. Kuluvan vuoden aikana Helsingissä on kirjattu yli 2 650 taskuvarkautta.

– Kesä on taskuvarkaiden osalta vilkasta aikaa, kun ihmisiä on paljon liikkeellä ja on erilaisia ulkoilmatapahtumia. Väkijoukoissa kannattaa olla erityisen tarkkana omien arvotavaroidensa kanssa, muistuttaa rikosylikomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisilaitoksesta.

Poliisi muistuttaa, että arvotavaroita kannattaa pitää sellaisissa paikoissa, joihin on vaikea päästä käsiksi. Yleensäkin väkijoukoissa kannattaa pitää tiukasti omista arvotavaroista kiinni ja suhtautua kaduilla kriittisesti kaikenlaisiin epämääräisiin lähestymisyrityksiin. Jos joku tönäisee tai ottaa jonkinlaista kontaktia väkijoukossa, kannattaa viimeistään kokeilla ovatko arvoesineet vielä tallessa. Parasta on kuitenkin estää mahdolliset varkausyritykset ennalta pitämällä arvoesineet vaikeasti saatavissa paikoissa.

– Miesten ei kannata pitää lompakkoa takataskussa, eikä naisten kannata pitää arvoesineitään avoimessa käsilaukussa esimerkiksi terassilla istuessaan. Arvoesineet kannattaa pitää muutenkin aina käsikopeloetäisyydellä, varsinkin ruuhkaisissa paikoissa ja ihmisjoukoissa, Lotta muistuttaa.

Tänä vuonna Helsingin poliisi on kuitenkin kirjannut yli 700 taskuvarkautta vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Osittain tähän vaikuttaa se, että poliisi on saanut taskuvarkaita kiinni ja tehnyt näkyvää valvontaa ihmisjoukoissa.

Teksti: Mika Lahtonen