Tieltä suistunut uhkasi auttajaa puukolla

Tapaninpäivän vastaisena yönä hätäkeskukseen tuli ilmoitus Rantasalmelta. Ilmoittaja kertoi olleensa liikkeellä toisen henkilön kanssa, kun he olivat havainneet ulosajetun auton Haapaniementiellä ja auton luona miehen ja naisen.

Ilmoittaja kertoi, että he olivat pysäyttäneet oman autonsa tarkoituksenaan auttaa ojaan ajautuneita. Ilmoittaja kertoi tällöin huomanneensa, että molemmat ovat päihtyneitä.

Yhtäkkiä ulosajetun auton luona ollut mies oli kaivanut puukon esille ja uhannut ilmoittajaa ja tämän seurassa ollutta toista henkilöä puukolla. Ilmoittaja ja hänen seurassaan ollut henkilö olivat paenneet paikalta juosten, jolloin puukolla uhannut mies ja tämän seurassa ollut nainen olivat anastaneet ilmoittajan käyttämän auton ja paenneet paikalta.

Paikalle saapui useita poliisipartioita ja hetken kuluttua naisen ja miehen anastama auto löytyi lähistöltä metsäautotieltä lumipenkkaan ajettuna. Auton ulosajopaikalta lähti metsään kahdet tuoreet kengänjäljet.

Mikkelistä paikalle saapunut koirapartio jäljitti ulosajopaikalta paenneita ja tavoitti jonkin matkan päästä miehen ja naisen, jotka otettiin kiinni mm. törkeään ryöstöön epäiltyinä.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Haapaniementie, poliisi, Rantasalmi, törkeä ryöstö