Turun terroristisista murhista syytetty: Näin röyhkeästi hän käyttäytyi oikeudessa!

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Näin voidaan todeta tänään Turun vankilassa alkaneen oikeudenkäynnin syytetystä Abderrahman Bouananesta ja hänen asenteestaan viime elokuisiin puukotusiskuihin.

Bouananea syytetään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Vastaaja itse on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä. Henkirikokset tapahtuivat 18. elokuuta Turun Kauppatorilla ja sen läheisyydessä.

– Ensimmäisen uhrin kohdalla ajatuksena oli, että tapan kaksi ihmistä ja katkaisen heidän päänsä. Kun murhasin ensimmäisen, en tiennyt enää mitä tehdä. Tarkoitus oli mennä piiloon ja toteuttaa myöhemmin ne teot. Katkaista kahden tai enemmän päät, Bouanane selitti vuolaasti oikeudelle.

Jämerä oikeuden puheenjohtaja, käräjätuomari Tapio Katajamäki totesi marokkolaiselle vastaajalle tulkin välityksellä, että tämän aika tulee myöhemmin, kun on hänen kuulemisensa aika.

Aamupäivän aikana syytetty vilkuili muutaman kerran ympärilleen ja välillä hän hymyili niin, että oikeudenkäyntiä seuraamassa olleet median edustajatkin järkyttyivät. Oikeuden puheenjohtaja Katajamäki määräsi, että Abderrahman Bouanane pidetään koko oikeudenkäynnin ajan sidottuna käsirautoihin.

Oikeudenkäynti pidetään turvallisuussyistä Turun vankilassa. Oikeudenkäynnin keskiössä on kysymys siitä, oliko Bouananen puukotuksissa kysymys terroristisista teoista. Syyttäjät katsovat, että on, puolustus on täysin eri mieltä. Syyttäjien mukaan Bouanane ihannoi terroristijärjestö Isisiä, hankki siihen liittyvää materiaalia ja suunnitteli teot terroristisessa tarkoituksessa.

Ennen tekojaan hän oli käynyt moskeijassa rukoilemassa ja ostanut sen jälkeen jäätelön.

– Jäätelö jäi syömättä, syyttäjä totesi oikeudenkäynnissä.

Heti sen jälkeen Bouanane puukotti yhteensä kymmentä ihmistä, joista kaksi kuoli saamiinsa vammoihin. Miehen toiminta pysäytettiin poliisin jalkaan ampumaan laukaukseen.

Oikeudenkäynti jatkuu toukokuun puoliväliin saakka ja Alibi on seurannut käsittelyä tänään Saramäen vankilasta.

 

Teksti: mikalahtonen
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: Abderrahman Bouanane, Kauppatori, terroristisessa tarkoituksessa tehty murha, Turku