Uusi pyramidihuijaus

Keskusrikospoliisi on tutkinut kaikessa hiljaisuudessa pyramidihuijausta, josta on epäiltynä neljä suomalaista ja kaksi yhdysvaltalaista miestä.

Syksyllä 2005 paljastunut huijausyritys perustui vääriin pankkitositteisiin ja niiden pohjalta annettuihin jopa 400 prosentin tuottolupauksiin. Markkinointi tapahtui pääasiassa internetissä, missä muka kansainvälistä valuutta- ja öljykauppaa harjoittavalla yrityksellä oli kotisivut.

Epäiltiin rahanpesuksi

Houkutukseen on tarttunut 140 suomalaista yksityishenkilöä, jotka sijoittivat toimintaan noin 750 000 euroa. Rahaa on kateissa puoli miljoonaa euroa, sillä viranomaiset pystyivät jäädyttämään suomalaisen pankin tilille 230 000 euroa.

Tapaus lähti purkautumaan tarkan pankkivirkailijan ansiosta, joka teki ilmoituksen yksityistilille yllättäen karttuneesta yli 200 000 euron summasta. Pankissa epäiltiin aluksi rahanpesua. Epäillyistä suomalaisista kaksi on kotoisin Nokialta, yksi Kouvolasta ja yksi Lappeenrannasta. Jutun esitutkinta on valmistunut ja syyteharkinta tehdään Pirkanmaan syyttäjänvirastossa.

 

Teksti: Alibi.fi