Vaimo ”nalkutti” siivoamisesta ja salilla käymisestä – poliisit veivät 17 tunniksi putkaan ja syyte seurasi perässä

Iso-Britanniassa on uutisoitu kuusikymppisen pariskunnan nahistelusta, joka johti vaimoa vastaan nostettuun syytteeseen. Oikeuskäsittely kuitenkin peruttiin viime hetkillä, koska prosessin aloittanut ulkopuolinen henkilö vetäytyi jutusta. Henkinen pahoinpitely on ollut saarivaltiossa rangaistavaa vuodesta 2015 alkaen.

Pariskunta meni naimisiin vuonna 2014. He olivat tavanneet netissä pari vuotta aiemmin. Sittemmin he ovat hakeneet avioeroa, mutta kommentoivat tapausta yksissä tuumin Sun-lehdelle oikeustalon ulkopuolella.

Vaimon mukaan kaikki muuttui, kun mies innostui kehonrakennuksesta. Hän oli kuulemma treenannut neljä tuntia päivässä ja käyttänyt lisäksi valtavasti aikaa muun muassa ruokien soseuttamiseen. Ainoa homma, jota hän kotona teki, oli vaimon näkökulmasta auton peseminen. Seksikin kuulemma onnistui enää vain Viagran voimalla.

Mies puolestaan kokee, että vaimo oli koko ajan hänen kimpussaan ja ahdisti kaikin tavoin. Kun hän tuli kotiin, ulkona oli odottanut imuri ja lattiankiillotin. Joka päivä olisi kuulemma pitänyt siivota, koska koirat sotkivat.

Mies oli tuohon aikaan työvoimatoimiston listoilla. Siellä työskennellyt henkilö oli huomannut miehen käytöksen muuttuneen ja päätteli sen johtuvan vaimosta. Hän otti yhteyttä poliisiin. Viime vuoden huhtikuussa virkavalta kurvasi pariskunnan kodin pihaan. Vaimo pidätettiin epäiltynä ”kontrolloivasta käytöksestä” ja kuskattiin putkaan, jossa hän vietti 17 tuntia. Sittemmin asiassa nostettiin syyte.

58-vuotias nainen kuvailee yli vuoden kestänyttä oikeuskäsittelyn odottelua helvetilliseksi. Hän pitää koko tapausta aivan käsittämättömänä. -Tällä systeemillähän kaikki pariskunnat olisivat oikeuden edessä, nainen päivittelee. Mies ei ole oikein varma kannastaan. – En tiedä, olisiko syytettä pitänyt nostaa, mutta tosiasia on, että painostit minua koko ajan.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: henkinen väkivalta