Valkeakosken teinitaposta vangittu 18-vuotias Tuomas kompuroi käräjäsalissa

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi tänään keskiviikkona 18-vuotiaan nuorukaisen todennäköisin syin epäiltynä 15-vuotiaan tytön taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta Valkeakoskella. Teko paljastui viime viikonloppuna.

Poliisi toi epäillyn Tampereen oikeustalolle hyvissä ajoin ennen kello 13 alkanutta käsittelyä. Paikalla oli seuraamassa runsaasti median edustajia. Vangitsemiskäsittely pidettiin kuitenkin suljetuin ovin. Käsittelyn alussa media sai ottaa epäillystä valokuvia.

Teinitaposta epäilty Tuomas saapui takaovesta poliisien saattamana näyttävästi saliin. Hän oli peittänyt kasvonsa t-paidalla ja suojaus kesti niin kauan, kunnes media joutui poistumaan. Saliin hoiperrellessaan epäilty kompuroi ja oli lentää kasvot edellä lattiaan. Poliisit saivat hänet vaivoin ohjattua omalle istumapaikalleen.

Poliisin kommenteista on pääteltävissä, ettei epäilty ole ainakaan suoraan edistänyt tutkintaa.

– Hän on ilmoittanut, ettei ota asian tutkintaan tässä vaiheessa kantaa, ylikomisario Jari Kinnunen sanoi oikeustalolla.

Epäilty ei ole myöntänyt eikä kiistänyt tekoa.

Kinnunen ei halunnut arvioida sitä, onko epäilty katunut vai ei.

Uhri tuli ilmeisesti valituksi sattumalta.

– Meillä ei ole tiedossa, että he olisivat tunteneet toisensa, Kinnunen totesi.

Ylikomisario Jari Kinnunen ei avaa teon motiivia, eikä myöskään paljasta tekotapaa. Ne ovat poliisitaktisia yksityiskohtia esitutkinnan ollessa kesken.

Vangittu poistui kahden poliisin saattamana siviilifarmariautoon. Poistuessaan hän edelleen peitteli kasvojaan Aamulehden ja Alibin kuvaajilta.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Jari Kinnunen, poliisi, tappo, Teinisurma, törkeä lapsenraiskaus, Tuomas