Body-tagin alkuskriptit

Valtakunnallinen surupäivä: Poliisimies kuoli piirityksessä!

Tämä päivä on julistettu valtakunnalliseksi surupäiväksi Vihdissä virkatehtävällä viime yönä menehtyneen poliisimiehen muistoksi. Suruliputus on voimassa tämän päivän ajan koko maassa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimies menehtyi myöhään perjantai-iltana Vihdissä virkatehtävän hoitamisen yhteydessä. Poliisi sai perjantai-iltana kello 21 aikaan tiedon ammuskelusta Vihdissä. Ilmoituksen mukaan Nurmijärventiellä sijaitsevalla kiinteistöllä oli ammuttu laukauksia. Paikalle meni lukuisia poliisipartioita ja kiinteistö eristettiin.

Noin kello 23 kiinteistössä ollut aseistettu henkilö ampui laukauksia kohti poliiseja. Laukauksia osui kahteen poliisimieheen, joista toinen menehtyi saamiinsa vammoihin. Toinen poliisimies loukkaantui vakavasti ja hänet toimitettiin sairaalaan. Tilanteen alkuvaiheessa myös paikalla olleet poliisit ampuivat laukauksia.

Myöhemmin etsintöjen yhteydessä poliisi löysi ammuskelleen miehen kuolleena kiinteistön alueelta.

Tilanteen hoitamiseen osallistui Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten sekä pelastuslaitoksen henkilöstöä. Paikalla oli myös erikoiskoulutettu Karhu-ryhmä.

Tapauksen tutkinta on siirtynyt Keskusrikospoliisille, joka järjestää tiedotustilaisuuden kello 13 Vantaalla.

Teksti: Mika Lahtonen