Vanki ammuttiin selliinsä vankilan ulkopuolelta

Ranskassa on vanki surmattu selliinsä vankilan ulkopuolelta. Asialla oli vankilan läheisellä rinteellä vaaninut sala-ampuja.

Yksi kuoli, toinen haavoittui

Vankilan yläpuolisella rinteellä vaaninut sala-ampuja ampui sunnuntaina selliinsä 41-vuotiaan ranskalaismiehen, joka oli sovittamassa 8 vuoden tuomiota. Häntä oltiin lisäksi kuulemassa vanhasta murhajutusta. Surmatun kaveri haavoittui, kun hän ryntäsi auttamaan ammuttua vankia. Kaikkiaan selliin ammuttiin viisi laukausta.

Ampuja pidätetty

Viranomaisten onnistui pidättää ampujaksi epäilty 58-vuotias mies. Hän kiistää ampumisen, mutta mieheltä tavattiin tekoon sopiva ampumalämmin ase ja hänen moottoripyörässään oli väärät kilvet.

Vangit eivät menneet selleihinsä

Etelä-Ranskassa Varces-Grenoblessa sijaitsevan vankilan vangit eivät ampumisen jälkeen uskaltaneet mennä selleihinsä. Laitoksessa syntyi mellakointia ja pieniä tulipaloja. Tarvittiin runsaasti lisävoimia ennen kuin tilanne rauhoittui.

Suora näköyhteys

Vankilan henkilökunta on jo aikaisemmin huomauttanut siitä, että läheiseltä kukkulalta on liian hyvä näköyhteys vankilaan. Hyökkäyksen kohteeksi olisi voinut joutua myös henkilökuntaan kuuluva.

Katso kuva ja juttu vankilasta alla olevasta linkistä!

News.bbc >>

Teksti: Alibi.fi