Vantaalaisyksiö täynnä aseita

Poliisi löysi kerrostaloyksiöstä Vantaan Simonkylässä suuren ase- ja räjähdekätkön, jonka purkaminen aiheutti laajan poliisioperaation. Alue jouduttiin eristämään ja osa kyseisen talon asukkaista sekä läheinen päiväkoti evakoitiin. Mukana asunnon tyhjentämisessä olivat myös puolustusvoimien erikoismiehet.

Koko operaatio sai alkunsa maanantai-iltana 26.5.,  kun poliisille tuli hälylytystehtävä  Vantaan Simonkylään. Malminiityntie 16:ssa sijaitsevan kerrostalon B-rapun ylimän kerroksen yksiön parkkeelta nousi savua. Savun aiheutti tuhkakuppiin jäänyt palava tupakka. Käytyään asunnossa poliisit kiinnittivät huomiota siihen, että asunto oli tupaten täynnä tavaraa. Näkyvillä oli runsaasti erilaisia aseita.

Poliisi otti tiistaina 27.5. kiinni huoneiston 38-vuotiaan asukkaan ja eristi asunnon. Alkuselvittelyssä todettiin, että mies on asekeräilijä, jolla on 150 luvallista asetta, pääasiassa pistooleita ja kivääreitä.  Asukkaalla ei ole rikollista taustaa eikä hän ole esimerkiksi uhkaillut ketään. Aseiden säilyttäminen on kuitenkin ollut täysin määräysten vastaista. Osaa aseista ja tarvikkeista epäillään luvattomiksi. Täysin laittomasti 32 neliön asunnossa oli armeijalta peräisin olevia käsikranaatteja ja ruutia. 

Poliisin ilmoituksen mukaan useita tunteja kestänyt näyttävä operaatio työllisti yli 30 poliisia. Santahaminan varusmiehiä oli vartiointitehtävissä ja asaiantuntijoina armeijan  erikoishenkilöstöä. Yli 40 talon asukasta joutui viettämään yönsä evakossa. Keskiviikkoaamuna tilanne oli ohi ja asukkaat päässeet koteihinsa. Myös päiväkoti toimii normaalisti.  

Teksti:Pentti Eerikäinen