12-vuotias epäilty kaahasi Torniossa poliisia pakoon – neljä alaikäistä loukkaantui ulosajossa

Viime yönä poliisi suoritti tavanomaista liikenteenvalvontaa Torniossa. Virkavalta kiinnitti Hallituskadulla liikenteessä olleeseen autoon huomiota, koska siitä poistui kesken kaiken nuori henkilö. Partio ajoi auton viereen, jonka seurauksena kuski lähti ajamaan kovaa vauhtia pakoon.

Seurauksena oli hurja takaa-ajo. Tehtävälle liittyi kolme muuta poliisipartiota. Kahdeksankympin alueella poliisi ajoi autoa takaa 150 kilometriä mittarissa, mutta jäi siitä huolimatta jälkeen. Virkavalta menetti näköyhteyden henkilöautoon useampaankin otteeseen. Ajokeli oli haastava rankan vesisateen vuoksi. Pakeneva kuljettaja oli menettää autonsa hallinnan isojen vesilätäköiden vuoksi.

Pakomatka päättyi lopulta Ruonajärventiellä ennen Kromitien risteystä. Kuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan jyrkässä mutkassa. Sen seurauksena ajoneuvo oli törmännyt pari metriä korkeaan hiekkavalliin ja jatkanut vielä matkaa yli kymmenen metriä taimikkoon.Paikalle päässeet poliisit kuulivat autosta naispuolisen henkilön avunhuutoja.

Paikalle hälytettiin nopeasti ensivasteen ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Autoa jouduttiin leikkaamaan loukkaantuneiden ulossaamiseksi. Sisällä oli 16-vuotiaan teinitytön lisäksi samanikäinen poika. Poliisi lähti haravoimaan aluetta koira apunaan löytääkseen muut asianosaiset. Parinkymmenen metrin päästä löytyi 14-vuotias poika, joka oli niin ikään loukkaantunut ulosajossa.

Tapahtumapaikan läheltä tavoitettiin 12-vuotias poika, joka kertoi ajaneensa autoa. Hänelle suoritettiin puhalluskoe ja huumausainepikatesti. Molempien tulos oli negatiivinen.

Kaikki kolme matkustajaa ja epäilty kuljettaja vietiin sairaalahoitoon. Poliisilla ei ollut tiedotteen julkaisuhetkellä tietoa heidän vammojensa vakavuudesta. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, vammantuottamuksena, liikennerikkomuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: 12-vuotias, loukkaantunut, nuoret, Tornio, ulosajo