14 vuotta sitten tapahtuneessa katoamismysteerissä läpimurto – poliisi etsii ruumista Outokummussa

29. lokakuuta vuonna 2006 Heikki Olavi Karpov katosi. 52-vuotias mies asui Polvijärvellä sijaitsevassa hoitokodissa. Hoitohenkilökunnalla tai kenellekään muullakaan ei tuntunut olevan mitään tietoa vaivalloisesti kulkevasta Karpovista.

Tänä keväänä, lähes neljätoista vuotta myöhemmin, poliisille alkoi tulla vihjeitä kansalaisilta. Niiden mukaan Outokummun Kalaton-lammessa olisi ruumis. Karpov oli aiemmin asunut kyseisellä paikkakunnalla. Poliisi on eilen aloittanut etsinnät ruumiin löytämiseksi. Karpovin epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi ja olevan kyseinen vainaja.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi eilen henkirikoksesta epäiltynä alle 50-vuotiaan naisen. Niin ikään eilen otettiin kiinni noin 30-vuotias mies samasta henkirikoksesta epäiltynä. Hänet tavoitettiin Pohjois-Karjalan alueelta. Poliisi ei toistaiseksi kerro epäillyn tarkkaa ikää, mutta teoriassa hän on voinut olla epäillyn henkirikoksen aikaan alaikäinen. Miehen vangitsemista käsitellään maanantaihin mennessä.

Tapausta tutkitaan tappona. Poliisi pyytää edelleen kaikkia asiaan liittyviä vihjeitä ja havaintoja numeroon 041 4948 141 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Heikki Olavi Karpov, kadonnut, Kalaton-lampi, Outokumpu, Ruumis