Oulun Kärppien nimissä tehtiin tekaistuja diilejä

Oulun poliisi on tiedottanut kevään aikana tutkinnassa olleesta epäillystä petossarjasta. Oululaisen miehen epäillään syyllistyneen parin vuoden aikana kahteentoista petokseen, kahteen törkeään petoksen yritykseen, kahteen petoksen yritykseen, viiteen lievään petokseen ja identiteettivarkauteen.

Oulun Kärpät Oy teki vyyhtiin liittyen tutkintapyynnön. Esitutkinnan perusteella paikkakuntalainen mies olisi lähettänyt useille tahoille seuran nimissä tekaistuja sopimuksia mainospaikoista.

Mies on ollut myös järjestämässä kansainvälistä jalkapalloturnausta. Tapahtuma ei koskaan toteutunut, mutta epäilyn mukaan yhteistyökumppaneilta etukäteen kerättyjä varoja ei palautettu. Turnaukseen liittyen on kuultu myös toista henkilöä epäiltynä. Lisäksi miehen epäillään vuokranneen asunnon toisen henkilön tietoja käyttäen.

Niin ikään miehen epäillään myyneen olemattomia urheilu- ja personal trainer -valmennuksia. Mies on myöntänyt teot kuulusteluissa yhtä rikosepäilyä lukuunottamatta. Syyksi hän on kertonut heikon rahatilanteensa. Tapaukset siirtyvät syyteharkintaan lähiviikkoina.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Huijaus, mainos, Oulun Kärpät, petos