15-vuotias teinityttö sai kuulla järkyttävän tiedon ”adoptioprosessistaan”!

Heather Tiffany Robinson kertoo ensimmäistä kertaa julkisuudessa traagisesta taustastaan ABC-kanavan 20/20-ohjelmassa. Hän sai tietää 15-vuotiaana, ettei hän ollutkaan vanhempiensa biologinen lapsi. Tässä olisi ollut teini-ikäiselle jo tarpeeksi sulateltavaa, mutta ”adoptioprosessin” taustat olivat kuin suoraan kauhuelokuvasta.

Vuonna 1985 Yhdysvaltain Kansasin osavaltiossa asunut Lisa Stasi katosi. Hän oli 19-vuotias äiti, jolla oli nelikuukautinen tyttövauva. Stasia ei löydetty, mutta hänen epäiltiin joutuneen alueella pelkoa aiheuttaneen sarjamurhaajan uhriksi. Myös vauva oli kadonnut. Sekä äiti että lapsi julistettiin lopulta kuolleeksi.

Vuonna 2000 John Robinson pidätettiin varkaudesta ja seksuaalirikoksesta epäiltynä. Tutkinnan yhteydessä poliisi tutki miehen omistaman kiinteistön. Virkavalta löysi kaksi tynnyriä, joissa oli kummassakin naisen ruumis. Lisäksi Robinsonin vuokraamasta varastosta löysi kaksi naisen ruumista lisää.

Kun poliisitutkinta eteni, kävi ilmi, että epäillyn veljen ja tämän vaimon lapsi on vuonna 1985 kadonnut tyttövauva. Robinson oli napannut uhrin lapsen mukaansa ja väärentänyt adoptiopaperit. Tämän jälkeen hän oli antanut vauvan veljelleen, joka kärsi vaimonsa kanssa lapsettomuudesta.

Heather Robinson kertoo haastattelussa, ettei hän ollut enonsa taustasta niin järkyttynyt, kuin olisi voinut kuvitella. Hän oli kuulemma aina aistinut miehessä jotain pahaa.

20/20-ohjelmasta teki ensimmäisenä uutisen People-lehti.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: adoptio, sarjamurhaaja