Adoptiovanhempia syytetään järkyttävästä henkirikoksesta – lapsi olisi ollut vain keino saada henkivakuutusrahat!

Iso-Britanniassa kohistaan tapauksesta, jossa pariskuntaa syytetään poikkeuksellisen julmasta henkirikoksesta ja sen järjestelmällisestä suunnittelusta.

Vuonna 2017 Arti Dhir ja hänen 25 vuotta nuorempi avomiehensä Kaval Raijada julkaisivat intialaisessa sanomalehdessä ilmoituksen. He kertoivat olevansa halukkaita adoptoimaan lapsen, jota odottaisi Lontoossa parempi elämä. Molemmat ovat Iso-Britannian kansalaisia, eikä heillä ollut lapsia ennestään.

Ilmoituksen seurauksena pariskunta tapasi pojan, jonka vanhemmat olivat kuolleet. Hän asui siskonsa ja tämän aviomiehen luona. Pariskunta adoptoi pojan. Vain muutamaa päivää myöhemmin adotioäiti otti pojalleen kalliin säästövakuutuksen. Lähes 180 000 euron vakuutuspottiin olisi päässyt käsiksi kymmenen vuoden kuluttua tai vaihtoehtoisesti pojan menehtyessä.

Pariskunta palasi Lontooseen. Adoptiopoika jäi kuitenkin kotiseudulleen Gujaratiin, koska hänen viisuminhakuprosessinsa oli kesken. Helmikuussa vuonna 2017 kaksi miestä tuli moottoripyörillä pojan siskon pihaan. He kidnappasivat lapsen. Tämän jälkeen poikaa puukotettiin lukuisia kertoja ja hänet jätettiin kuolemaan tienpientareelle. Niin ikään surmansa sai pojan sisaren mies, joka yritti estää tämän kaappaamisen.

Poliisit pidättivät toisen miehistä teosta epäiltynä. Tutkinnassa kävi ilmi, että epäilty tunsi adoptiovanhemmat. Hän oli muun muassa viettänyt aikaa pariskunnan kotona Iso-Britanniassa vieraillessaan. Tästä syystä syyttävä sormi alkoi osoittaa adoptiovanhempien suuntaan. Heidän epäiltiin tilanneen pojalleen palkkamurhan vakuutusrahojen toivossa.

Pariskunta oli pidätettynä kotimaassaan kesäkuussa vuonna 2017. Sittemmin heitä vastaan on nostettu syytteet Intiassa. Iso-Britannia ei ole kuitenkaan suostunut luovuttamaan kaksikkoa Intiaan, koska tapaus on muodostunut ihmisoikeuskysymykseksi. Intialaisen lainsäädännön mukaan tuomiona olisi elinkautinen vankeusrangaistus ilman mahdollisuutta armahdukseen.

Vakuutusrahoja ei missään vaiheessa ehditty maksaa pariskunnalle.

Asiasta uutisoi Mirror-lehti.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: adoptio, kidnappaus, palkkamurha, vakuutuspetos