33-vuotias naisopettaja vetäisi kännit opiskelijoidensa kanssa – sekoilun takia lähti työpaikka alta

Yhdysvalloissa, Texasin osavaltiossa on saatu päätökseen naisopettajan seksuaalista hyväksikäyttöä puinut oikeuskäsittely. Syytteiden mukaan 33-vuotias Lynne Anne Burge oli ollut sukupuoliyhteydessä kahden opiskelijansa kanssa. Toinen uhri oli teon tapahtuessa 16- ja toinen 18-vuotias. Vaikka jälkimmäinen oli täysi-ikäinen, teko oli rangaistava opettaja-opiskelija -suhteen vuoksi.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2017 ja 2018. Tapaukset tulivat viranomaisten tietoon, kun opettajan toiminnasta annettiin nimetön vihje. Syytteen mukaan nainen oli myös lähetellyt alastonkuvia 16-vuotiaan uhrinsa kanssa puolin ja toisin ennen seksuaalista kanssakäymistä.

Syytetty teki keskiviikkona syyttäjän kanssa sopimuksen yhdysvaltalaisen oikeuskäytännön mukaisesti. Hän on koko ajan korostanut olleensa niin humalassa, että ei muista tapauksista mitään. Tosin syytetty on myöntänyt muistavansa muun muassa ajelureissun ja ryyppäämisen 16-vuotiaan kanssa. Nainen halusi kuitenkin myöntää syyllistyneensä seksuaalirikoksiin välttääkseen vankilatuomion.

Hänet tuomittiin viideksi vuodeksi rangaistukseen, jota voi verrata meikäläisittäin ehdolliseen vankeustuomioon. Aika tuntuu suomalaisen silmin pitkältä. Kyseessä on yhdysvaltalainen tuomiomuoto, jonka voi saada ainoastaan syyttäjän kanssa tehdyn sopimuksen myötä. Telkien taakse joutumisen välttämistä puolsi muun muassa se, että tekijä ei ole juonut pisaraakaan alkoholia poliisitutkinnan käynnistämisen jälkeen.

Tekijä sai lopputilin jo syytteiden nostamisen seurauksena. Tekojen hetkellä hän oli naimisissa ja perheeseen kuului kaksi lasta. Tuomitun tämän hetkinen siviilisääty ei käy ilmi  People-lehden jutusta.

EDIT. 30.11.2019 korjattu rangaistustermistöä.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: lasten seksuaalinen hyväksikäyttö