34v nainen istui koko aikuisikänsä turhaan linnassa!

34-vuotiaan Frances Choyn piina on viimein ohi. Nainen tuomittiin vuonna 2011 kahteen elinkautiseen vanhempiensa murhasta. Tilanteen teki erityisen toivottomaksi se, että tuomion mukaan armahtamiseen ei ollut mahdollisuutta.

Choyn vanhemmat kuolivat tuhopoltossa vuonna 2003. Hän oli silloin vain 17-vuotias. Tapausta käsiteltiin oikeudessa useampaan kertaan ja lopullinen tuomio annettiin vasta kahdeksan vuotta myöhemmin.

Oikeudenkäynneissä todisti Choyn miespuolisen serkun kaveri. Hän kertoi nuorukaisen myöntäneen sytyttäneensä uhrien Brocktonissa, Massachusettsin osavaltiossa sijainneen talon palamaan. Nuorimies kuitenkin kielsi asian oikeudessa. Hän väitti suunnitelleensa tuhopolttoa yhdessä Choyn kanssa, mutta myöhemmin peruneensa osallistumisensa tekoon. Hän sälytti syyn serkkunsa eli tuomitun niskoille.

Choyn asiaa on ajettu pitkään ja hartaasti. Selvittelyssä kävi ilmi, että syyttäjät olivat aikoinaan lähetelleet nuoresta naisesta rasistisia ja seksistisiä viestejä keskenään. Tuomitun vanhemmat olivat aikoinaan muuttaneet Aasiasta Yhdysvaltoihin.

Nyt Choy on viimein vapaa, mutta hän on viettänyt 17 vuotta eli puolet elämästään turhaan vankilassa.

Lähde: Fox News.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: syytön, tuomio, vankila, vapauttaminen