Alibi tekee rikosilmoituksen poliisista!

Alibi-lehden päätoimittaja Mika Lahtonen on tänään ollut yhteydessä lehden asianajajaan ja päätynyt tekemään rikosilmoituksen Lounais-Suomen poliisilaitoksen toiminnasta asiakirjatilausta koskevassa asiassa.

Kysymys on Porissa ammutun 15-vuotiaan tapauksesta, jonka oikeuskäsittely pidettiin eilen. Alibi on vaatinut poliisilta esitutkintapöytäkirjaa, joka lain mukaan tulee julkiseksi syytteen lukemisen jälkeen. Porin tutkintasihteereistä kukaan ei ole pyyntöön vastannut mitään, mikä on hyvän hallintotavan vastaista.

Alibi on ollut yhteydessä myös poliisilaitoksen johtoon, jonka jälkeen oikeusyksikön rikosylitarkastaja Markus Laine vastasi, että pöytäkirja toimitetaan medialle mahdollisimman pian. Alkuperäinen tietopyynnön vastaanottaja ei kuitenkaan ole vastannut mitään. Hyvän hallintotavan mukaan asiakkaalla on oikeus tietää asiankäsittelijä, käsittelytapa, vastauksen odotusaika ja tiedonluovutuksen laatu.

Rikosnimike asiassa on virkavelvollisuuden rikkominen.

Porin poliisi ei ole ensimmäistä kertaa median kanssa vastakkain. Vuosia sitten Oikeustoimittajat ry myönsi Porin poliisilaitokselle Sumuverho-palkinnon julkisuusvastaisesta toiminnastaan. Tuolloin kysymys oli Anneli Auerin rikosprosessista, jossa julkisten asiakirjojen toimittaminen oli silloinkin hankalaa.

 

 

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Alibi, poliisi, Pori, rikosilmoitus, virkavelvollisuuden rikkominen