Alibin keskustelupalsta: Pitäisikö käsiaseet kieltää?

Mitä mieltä olet käsiaseista? Tulisiko niiden hallussapito kieltää kokonaan?

Ota kantaa kuumaan ja ajankohtaiseen aiheeseen.

Teksti: Alibi.fi

Kommentit

Hei hölmöt ei ase oo vaaraksi vaan se joka sitä käyttää. ei oo poliisin eikä lääkärin tehtävä arvioida, vaan lähimmäiset sen voi nähdä. Pitäkää mukuloistanne huolta nii säästytää monilta vakavilta asioilta.

Joku tutkija vois ottaa asiakseen laskea, ketä nämä käsiasekieltoa ajavat todellisuudessa ovat. Taitais jäljet johtaa vasemmistohihhuleihin. Vanhoja taistolaisia, vegaaneja ja kannabiksen käyttäjiä suurin osa. Loput muuten harhaanjohdettuja ja hysteerisia kaupunkilaispellejä joiden kotona ei koskaan ole ollut isän hirvikivääri seinällä.

Nykyinen aselaki on hyvä. Käsiaseethan on kielletty näiltä täyskieltoa kannattavilta. Sentään suurin osa suomalaisista ei pelkää sairaalloisesti aseita. Te surkeat vinkujat, lopettakaa toisten laillisen harrastuksen vainoaminen. Hankkikaa oma elämä!

On kyllä turha kieltää käsiaseita oikeastaan keneltäkään,
koska käsiaseen saa melkein milloin vain josjoku sen
ylipäätään haluaa joten aseisiin asennekasvatusta.

Pitää kieltää. Kuka tarvitsee käsiaseita ja mihin??? Viranomaiset kyllä ymmärrän, mutta entä mattimeikäläiset….?

Sillonhan ne aseet vasta helposti onki saatavilla kun ne jättää johonki kaappiin ampumaradalle. Korkeintaan viikko menis niin kaikki olis varastettu.

Kylläpä se on se ihminen joka sitä asetta käyttää ei aseet itekseen ketään tapa..

Kaikki käsiaseet pitäisi kieltää.Tavalliset ihmiset eivät niitä tarvitse.Harrastusampujille pitäisi olla ampumaradalla tms kaapit joihin aseet jättää kun lähtee pois. Mukaan ei niitä saisi ottaa.Vähentyisi ainakin jonkin verran kuolemat kun aseita ei olisi niin helposti saatavilla.

”EI TARVI KIELTÄÄ VAAN LAITTAA IKÄRAJA JA
PAKOLLINEN LÄÄKÄRINTARKASTUS HAKIJALLE”
Mites nämä viime aikaiset suharit??KAikki ollut yli 18-vuotiaita..!Jos te asusitte maalla tietäisitte että täällä ei ole nuorilla paljon muuta harrastusta kun metsästys..Se on rentouttavaa koulun jälkeen lähteä metsään lintuje kateselemaan…kaupinkilaisten on hirveän helppo puhua ja purista..sellasista asioista mistä ei mitään tiedetä..enkä nyt yleistä kaikkia kaupunkilaisia tässä vaan niitä ketkä olisi kieltämässä aseita!!

Aseet ei tapa, vaan ihmiset. Suomessa suurin osa henkirikoksista suoritetaan ”perinteisesti” veitsellä, turha kohu noussut kahden idiootin takia, joilla mielenterveydellisiä ongelmia. Joten luvan saamiseksi ehdottomasti psykologin lausunto. Mutta miten voi harrastaa ampumista vuoden, jos ei ole asetta, eikä lähistöllä ampumarataa josta voi vuokrata? Ei aseen hankkimista tarvi kuitenkaan liian vaikeaksi tehdä harrastuksesta oikeasti kiinnostuneille. Jos kaikki käsiaseet kielletään, miten virkavaltaa toimii tilanteessa jossa vastapuolella on laittomat aseet?

EI TARVI KIELTÄÄ VAAN LAITTAA IKÄRAJA JA
PAKOLLINEN LÄÄKÄRINTARKASTUS HAKIJALLE

Jos käsiaseet poistetaan myös virkavallalta niin mitä ne sitten kantavat vyöllään? jotain haulikkoako?? :OO ja sitten päädyttäisiin kuitenkin siihen että kaikki aseet pitäisi poistaa.. mutta entäs jos vaikka hirvi jää auton alle ja jää kitumaan loputatko sen sitten että ajat sen päällä niin kauan kun siinä pihisee henki?? itse en kyllä pystyisi siihen.!

aseet pitäisi kieltää myös virkavallalta jos muiltakin…

Jätkät ei osaa edes kirjoitta mutta tietää kaikesta kaiken:)Ootte hellyttäviä!

Käsiasekielto räjäyttäisi ”Ladan takaluukkumarkkinat”ennätyksiin!Sillä jo tänäkin päivänä saa luvattoman aseen helposti rahalla.Luvallisista 650.000kpl valuisi tilastojen mukaan 1/3 osaa pimeille markkinoille suoraan.Se että ei oteta opiksi miten vituralleen käsiasekielto on Australiassa,Belgiassa ja Englannissa mennyt olisi Suomalaisen tyhmyyden huippu.Itse 20.v lajia harrastaneena voin arvella että mikäli aseen hankkiminen pysyy samana ja vähän tiukempanakin olisi se kultainen keskitie.Jos sitten haluaa lähteä iffailemaan sitä jos olisi Saarella ollut itselataava 12cal haulikko ja patruunoina täyteisiä ja 8mm susihauli patruunoita voi jokainen ammuntaa tunteva todeta sen että uhreja olisi ollut 10 kertaa enemmän!Käsiaseet eivät ole ongelma vaan niiden lupahakemuksissa tyrineiden virkamiesten laiminlyönti.Aseen hankintaa varten pitää olla Ampumaseurassa ja todistettavasti harrastaja.Jokelan ja Kauhajoen murhaajat eivät täyttäneet vaatimuksia aseen hankintaan ja hallussapitoon kun sen perusteita poliisiviranomaiset tarkistivat(seuran jäsenyys/harrastuksen pitkäaikaisuus)*huom.

Käsiaseiden lupia voisi rajoittaa mutta ns.”pitkien” pyssyjen luvat ovat hyviä noin..Ei pidä rankaista esimerkiksi metsästäjiä ja urheiluampujia.Metsästys on maaseudulla asuvien ehkä ainur harrastus.Sitä on ehkä kaupunkilaisten vaikea tajuta.

Käsiaseiden kielto ei auta/pelasta ketään!! Jos jonku kylmäksi haluaa nii ei siihen asetta tarvi, aseet pois nii jotain muuta kättäpidempää tilalle. Kyll se henki veitsellä tai nyrkeillä lähtee. Olisko aika esim, mielenterveysasioihin puuttua ja TAJUTA kuinka vitun huonossa jamassa meitin ”pikku enkelit” ovat????

Jos käsiaseet kiellettäisiin,se olisi virhe- teko,koska pimeiltä markkinoilta saa paremmin
järeimpiä aseita,tuho olisi suurempi,kuin näissä tapauksissa nyt on käynyt.

Nämä surmat mitkä sattuu aseen kautta on meidän maksu aseteollisuudesta. Ne pitää vaan hyväksyä. Samanlailla kun ihmiset kuolee kolareissa.Se on sen tuotteen hinta.

Jos pelkää aseita ja niiden kantajia niin pitää ostaa isompi ase ja liivit niskaan. Ei muuten pelota enään 😀

mun mielestä suomi vois siirtyä villinlännen lakeihin takasi tarkotan et kaikille aseet jotka sen haluu omistaa ni sitte jos tulee viä tälläsiä jokelan ja kauhajoen tapasia tapauksia ni heti joku vois ampua sitä ampujaa takas…ja sitte viä semmonen juttu ettei se mitään auta et aselekeja tiukennetaan se kuka tarvii/haluaa sen aseen ni se ei tartte siihen lupaa jos vaan euroja on pussis…eikä aseet tapa vaan ihmiset

mun mielestä pitäis kieltää käsiaseet.lähiaikoina liian moni pieni lapsi on kärsinnyt aseiden takia.kun vanhemmat ottaneet käyttöön aseet riidoissa.kamalan järkyttäviä juttuja joutuukin lukee lehdistä.pelottaa tulevaisuus.pahenee vaan vuosi vuodelta.

ase ei ole vaaralinen se vaarilinen se on joka käyttää sitä

miten sinne pään sisään voikko kunnan lääkäri leikkiä arvuutus onko hän hullu vai siinä olis vasta lääkäri se olis helppo juttu käsiaseita ei olis marrkinoilla

mitä järkeä kieltää käsi aseet kun niitä saa pimeältä markkinoilta niitä saa niin helposti nyky aikaan ja kyllä ne hullut voi tehä ilman käsiaseita kun ne voi ostaa kiväärin tai haulikon vittu te kunnan pampput tyhmi tv suomalainen

mun mielestä helvetin kun annetais joila on inkarit kanotissa joila ei on inkareita niile hekä vois antaa vain nalli pyssy

Ei pidä. Pitkissä aseissa on vielä vaarallisempia aseita. Mutta nyt olisi todellakin aika tarkistaa aselupamenettelyä niin uusien hakijoiden kuin jo aseita omistavien. Myös jo aseita omistavien KAIKKI luvat uudelleenarvioitavaksi!
Tosin jos komisariotason poliisi ei tunnista massamurhaajaa tänään mikä huomenna tekee hirmuteon, kuka mahtaa olla oikea henkilö tekemään lupaharkintoja?
Täyskielto johtaisi massiivisiin, mystisiin käsiaseiden katoamisiin. Itseltänikin katoaisi heti kaikki 😀 Mahtaisiko valtioltakaan löytyä edes rahaa luvallisten käsiaseiden lunastamiseen, varovainen arvio 100-150 miljoonaa euroa?

Jos sattuu vaikka joku sekopäinen narkki tulemaan lasista läpi jokin astalo kädessä, niin voi poistaa sen päiviltä!

Minkä takia ihmisellä pitää olla ase omassa kodissaan? Kysyn vaan.