Anneli Auer on nyt täysin vapaa kaikesta!

Korkein oikeus on tänä aamuna antanut ratkaisun Ulvilan murhajutussa, joka sulkee todennäköisesti lopullisesti yhdeksän vuotta sitten tapahtuneen henkirikoksen kannet. Korkein oikeus hylkäsi syyttäjien valituslupahakemuksen, eikä se ota juttua käsiteltäväkseen. Näin ollen Vaasan hovioikeuden vapauttava tuomio jää voimaan. Anneli Auer on syytön.

Korkeimman oikeuden ratkaisu on yksimielinen. Normaalin käytäntönsä mukaan se ei myöskään perustele valituslupahakemuksen hylkäämistä.

Jukka S. Lahti surmattiin kotonaan Ulvilassa 1.12.2006. Juttua tutkittiin Porin poliisin johdolla ja sen suorittamaa esitutkintaa, varsinkin teknistä tutkintaa, on arvosteltu jyrkästi. Syyskuussa 2009 murhajutusta vangittiin Lahden aviovaimo Anneli Auer. Marraskuussa 2010 käräjäoikeus tuomitsi Auerin elinkautiseen vankeuteen murhasta. Heinäkuussa 2011 Vaasan hovioikeus vapautti Auerin. Lokakuussa 2012 korkein oikeus palautti murhajutun käräjäoikeuteen. Joulukuussa 2013 käräjäoikeus tuomitsi Auerin murhasta elinkautiseen. Helmikuussa 2015 Vaasan hovioikeus jälleen vapautti Auerin. Ja nyt korkein oikeus siis hylkäsi syyttäjien valituslupahakemuksen.

Teksti:Mika Lahtonen