Asianajajan murha: Täysin poikkeuksellinen henkirikos Suomessa!

Kotkalaisen asianajajan murhaan liittyy piirteitä, jotka ovat poliisin mukaan elämälle vieraita. Mitä tällaiset ”elämälle vieraat piirteet” ovat? Uusimman Alibin mukaan henkirikoksen tekotavasta on liikkunut puistattavia huhuja. On puhuttu jopa skalpeerauksesta. Keskusrikospoliisi on rikoksen yksityiskohdista vaitonainen, vaikka tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho myöntääkin, että teko on maassamme täysin poikkeuksellinen.

Asianajaja tunnettiin Kotkassa vauraudestaan. Epäilty tekijä puolestaan oli ajautunut taloudelliseen umpikujaan ja tällä hetkellä KRP pitää teon ainoana motiivina rahaa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että teon alkuperäinen tarkoitus on ollut ryöstö. Mahdollista on, että asianajaja on ryöstön yhteydessä laittanut hanttiin, tekijä on hermostunut ja tästä syystä surmannut hänet.

23-vuotiaalla epäillyllä oli oma maansiirtofirma, joka ajautui taloudellisiin vaikeuksiin. Nuorella miehellä on luottotiedoissa neljä merkintää, jotka liittyvät muun muassa veroihin.

Tekohetkellä asianajajan omakotitalossa oli myös uhrin poika. Alibin tietojen mukaan hänet sidottiin ja laitettiin toiseen huoneeseen. Poika onnistui lopulta rimpuilemaan itsensä siteistä irti, mutta silloin isä oli jo surmattu.

Käräjäoikeus on vanginnut 23-vuotiaan epäiltynä murhasta, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta. Uusin Alibi-lehti on julkaissut epäillystä kuvia, joissa tätä talutetaan käsiraudoissa poliisimaijaan.

Teksti:Mika Lahtonen