Blockfesteillä tuttu ongelma: Useat poliisin kiinniottamiksi joutuneet olivat huumeissa!

Poliisi on valvonut Tampereen Ratinassa järjestettävän Blockfestin yhteydessä yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä huumausaineiden käyttöä ja kauppaa.

Viime yöhön mennessä poliisi otti päihtymyksen takia kiinni seitsemän henkilöä ja lisäksi useita kuljetettiin selviämisasemalle. Poliisin mukaan päihtyneiden suhteen on huomionarvoista, että useat heistä ovat olleet paitsi alkoholin myös muiden päihteiden vaikutuksen alaisena. Rikosperusteisia kiinniottoja poliisi teki perjantai-illan aikana kymmenen kappaletta.

Rikosilmoituksia on kirjattu yhteensä noin 60 kappaletta, joista kaksi epäiltyä törkeää huumausainerikosta, yksi törkeä ampuma-aserikos, yksi epäilty seksuaalirikos ja kymmeniä huumausainerikoksia sekä huumausaineen käyttörikoksia. Lisäksi poliisi tapasi valvonnan yhteydessä henkilön, jolla oli voimassa ulkomailta annettu kansainvälinen etsintäkuulutus. Suurin osa epäillyistä rikoksista on tullut poliisin tietoon festivaalialueen ulkopuolelta.

Poliisin näkökulmasta festivaali on kuitenkin sujunut kohtuullisen hyvin, koska esimerkiksi vakavia väkivaltarikoksia ei ole tullut tietoon ainakaan alkuyöhön mennessä. Blockfest on kaksipäiväinen tapahtuma ja poliisi tiedottaa tapahtumaan liittyen lisää lauantaina iltapäivällä erityisesti Twitterissä.

Teksti: Mika Lahtonen
Avainsanat: Blockfest, huume, poliisi