MTV: Poliisi pettynyt Blockfestiin

Poliisi on ottanut tiukan kannan viime viikonloppuna pidetyn Blockfest-tapahtuman järjestelyihin. Jo aiemmin poliisi kertoi kirjanneensa Tampereen keskustan alueelta yli 200 rikosilmoitusta, joista tapahtumaan suoraan liittyviä oli peräti noin 160.

Suurin osa rikosilmoituksista koski huumausaineita. Blockfestin lieveilmiönä pidetään huumeita jo siinä mittakaavassa, että tietyt tahot haluaisivat lopettaa koko tapahtuman. Nyt myös poliisi ärähtää.

– Tämä oli täysin poikkeuksellinen viikonloppu. On aika valitettavaa, että meillä on Tampereella tällainen huumemyönteinen festivaali, joka profiloituu huumeisiin, rikoskomisario Joni Länsipuro Sisä-Suomen poliisista sanoo MTV:lle.

Poliisilla on tieto jopa siitä, että perjantain pääesiintyjä Asap Rocky olisi kysellyt esiintymisensä aikana yleisöltä, minkälaisia päihteitä nämä ovat päivän aikana käyttäneet.

– Ei ole kovin hyvä asia, että päihteidenkäyttöä pidetään niin hienona asiana ja se esitetään niin positiivisessa valossa, Länsipuro toteaa MTV:lle.

– Valitettavasti festivaalin yleisilmapiiri on huumemyönteinen. Onko se sitten tarkoituksenmukaista, että Tampereella järjestetään Pohjoismaiden suurimpana huumefestivaalina tunnettu tapahtuma? Länsipuro kysyy MTV:n jutussa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-pettynyt-blockfestiin-onko-tarkoituksenmukaista-etta-tampereella-jarjestetaan-pohjoismaiden-suurimpana-huumefestivaalina-tunnettu-tapahtuma/7517950#gs.x0l9ty

Teksti: Mika Lahtonen
Avainsanat: Blockfest, huumeet, Joni Länsipuro, MTV, poliisi